13 versenyző képviseli az Audi Sport ügyfélsport programját világszerte

Az Audi Sport ügyfélsport programja sokoldalú pilótákkal száll harcba 2019-ben. Tizenkét férfi pilóta mellett egy igen gyors hölgy versenyző képviseli az Audi Sport alakulatát az idei szezonban, ahol a versenyzők az Audi Sport vagy az ügyfélcsapatok színeiben állnak majd rajthoz világszerte.

“Az elképesztően sikeres értékesítésnek köszönhetően ügyfélsport programunk igen gyorsan bővült az elmúlt években.” – nyilatkozta Chris Reinke, az Audi Sport ügyfélsport programjának vezetője. “Véglegessé vált a versenyzők sora az új szezonban. Korábbi pilótáinkhoz – akik világszerte számos sorozatban szerzett tapasztalataikkal gazdagítják a csapatot – két junior versenyző csatlakozik.” Ennek eredményeképpen az Audi Sport pilótáinak sora most először áll 13 motorsport egyéniségből. Ők – az egymárkás sorozatoktól a nemzetközi küzdelmekig mindent összesítve – összesen 37 bajnoki címmel büszkélkedhetnek, valamint 16 első helyet szereztek a 24 órás versenyeken, az Audi Sport kötelékén belül azonban különböző programokban vesznek majd részt. Új versenyző az Audi Sportnál Mattia Drudi (Olaszország) és Niels Langeveld (Hollandia). A holland pilóta a WTCR (FIA World Touring Car Cup) sorozatban szerepel, az Audi Sport másik három pilótájának, a brit Gordon Shedden, a francia Jean-Karl Vernay és a belga Frédéric Vervisch társaságában.

Az Audi Sport ügyfélsport programján keresztül képviselteti magát az ADAC GT Masters és a European Blancpain GT sorozatban, itt Mattia Drudi (Olaszország), Christopher Haase (Németország), Pierre Kaffer (Németország), Kelvin van der Linde (Dél-afriaki Köztársaság), Christopher Mies (Németország), Frank Stippler (Németország), Dries Vanthoor (Belgium), Frédéric Vervisch (Belgium) és Markus Winkelhock (Németország) teszi teljessé a pilóták névsorát. Ezen kívül az Intercontinental GT Challenge keretein belül Haase, van der Linde, Mies, Winkelhock és Vervisch száll harcba a világ legértékesebb GT3-as trófeájáért. Rahel Frey (Svájc) személyében egy sikeres hölgyet köszönthet az Audi a pilóták sorában, immár sorozatban kilencedik éve. A svájci versenyzőre – aki korábban GT3-as futamokon diadalmaskodott – többek között tanácsadóként számítanak az Audi Sport R8 LMS sorozatban, emellett pedig az ázsiai GT3 versenyek helyi futamain áll rajthoz az idei évben.