Már az ügyfeleknél az első elektromos Volvo teherautók

A Volvo Trucks február 19-én átadta első teljesen elektromos hulladékgyűjtő járművét – a Renova hulladék- és újrahasznosító vállalatnak, egy disztribúciós járművet a svédországi DB Schenker logisztikai vállalatnak, valamint a TGM partner szállítmányozó cégnek.

A Volvo FL Electric és a Volvo FE Electric teherautókat disztribúcióra, hulladékgyűjtései és egyéb városi közlekedési alkalmazásokhoz fejlesztették.

A Volvo FL Electric teherautók a kiválasztott ügyfelekkel együttműködésben kifejlesztett előszéria részét képezik. A Volvo FL Electric sorozatgyártása és nagyobb testvére, a Volvo FE Electric korlátozott számban kerül bevezetésre az európai piacokra 2019 második felében.

A motorzaj és a kipufogógáz-kibocsátás hiánya hozzájárul a járművezetők jobb munkakörülményeihez és egy csendesebb, tisztább városi környezethez

“A tehergépjármű-vezetőkkel és ügyfeleinkkel való szoros együttműködésünk lehetővé tette számunkra, hogy rövid időn belül olyan villamos energiával működő szállítási megoldásokat dolgozzunk ki, amelyek megfelelnek a teljesítmény, a vezetési távolság, a rakománykezelés és a járműhasználat magas követelményeinek” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

Az elektromos járműveket használó tehergépjármű-vezetőknek a kezelői képzés részeként lehetőségük volt az átadás előtt tesztelni őket „A járművezetőket különösképpen lenyűgözte az érzékeny hajtómű, gyors és zökkenőmentes gyorsulás és az alacsony zajszint” – összegezi Roger Alm.

„Folytatjuk elektromos kínálatunkat fejlesztését. De ezzel egyidőben folyamatosan csökkentjük a dízel- és gázüzemű teherautók környezeti és éghajlati hatásait, elsősorban a minél energiahatékonyabb hajtóműveken keresztül”- mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

Tények a Volvo elektromos tehergépjárművekről

A Volvo FL Electric és a Volvo FE Electric teherautókat disztribúcióra, hulladékgyűjtései és egyéb városi közlekedési alkalmazásokhoz fejlesztették. A Volvo FL Electric kapacitása 16 tonna GVW (össztömeg), míg a Volvo FE Electric kapacitása 27 tonna GVW.

További információ a Volvo Trucks kezdeményezéséről az elektromobilitás területén:

http://www.volvotrucks.com/electromobility