Forgalomcsillapítás Belső-Ferencvárosban

A Belső-Ferencváros egy része nyári hétvégéken forgalomcsillapított övezetté válik, emellett a Bakáts téren és a közeli utcákban a forgalomcsillapítást segítő ideiglenes forgalmi rendet vezettek be.

Címszavakban

  • A nyári hétvégéken Belső-Ferencváros egy részét lezárták az autóforgalom elől, és így a kerületrész megtapasztalhatta, hogy milyen az, ha a gyalogosok, kerékpárosok veszik birtokba a várost.
  • Júliustól augusztus végéig forgalmi tesztüzemet vezetett be a kerületi önkormányzat a Bakáts tér jövőre tervezett felújításához kapcsolódva. A téren a keresztirányú gépjárműforgalom megszűnt erre a másfél hónapra, amitől a környékbeli utcák közlekedési rendje is megváltozott.
  • A Fővárosi és a Ferencvárosi Önkormányzat arra kíváncsi, hogy a környékbeliek és az ide járók hogyan élték meg ezeket a változásokat.  

(Részletek itt.)

Az autósszopató mintaprojektek területén forgalmi irányok, sebességhatárok, utcahasználati szabályok változnak a kisebb forgalommal bíró nyári próbaüzem idején. A Fővárosi Önkormányzat a kozossegitervezes.budapest.hu oldalon várja minden fővárosi véleményét a bevezetett változásokról: vajon sikerült-e élhetőbbé, biztonságosabbá tenni egy-egy fővárosi területet? A nyári tesztüzem során szerzett tapasztalatok és beérkező vélemények, észrevételek alapján a BKK 2020 végéig dolgozza ki azt a közlekedésfejlesztési akciótervet, amelynek konkrét intézkedései 2021-ben, ütemezetten lesznek majd bevezethetők.

https://egyszermarlattamautot.hu/2020/08/01/nyolc-helyszinen-startoltak-el-az-autosszopato-es-kornyezetszennyezo-mintaprojektek/

További közlekedési híreink:
http://egyszermarlattamautot.hu/category/kozlekedes/