2006 óta háromszor a világ körül

Mercedes-Benz Museum, Besucheraufzüge im Atrium. Während der Sonderausstellung „Moving in Stereo – Highlights der Mercedes-Benz Art Collection“ vom 27. Oktober 2022 bis zum 11. Juni 2023 ist die Auftragsarbeit „drops“ von Florina Leinß zu sehen. Die Künstlerin hat die Aufzugkabinen selbst, die Schutzwehrungen im Atrium sowie die Gegengewichte mit farbigen, transluzenten Folien in einen neuen ästhetischen Kontext gesetzt. Mercedes-Benz Museum, visitor lifts in the atrium. During the special exhibition “Moving in Stereo – Highlights of the Mercedes-Benz Art Collection” from 27 October 2022 to 11 June 2023, the commissioned work “drops” by Florina Leinß is on display. The artist has set the lift cabins themselves, the protective guards in the atrium and the counterweights in a new aesthetic context with coloured, translucent foils.

A látogató felvonózik a Mercedes-Benz Múzeumban

  • Időkapszulák futurisztikus dizájnnal és magas színvonalú vonzerővel
  • Az úszó kabinok egyedülállóak a Mercedes-Benz Múzeumban
  • Videók és hangok kísérik az utazást
  • A művész a felvonókat integrálja az aktuális „Moving in Stereo” című művészeti kiállításba

„Close-up” – a Mercedes-Benz Múzeum sorozatának neve mindent elmond. Minden rész egy meglepő, izgalmas vagy a kulisszák mögötti történetet mesél el. Ennek érdekében mindegyik egy jármű, egy kiállítás vagy egy építészeti vagy design elem részleteire összpontosít. Ezúttal a reflektorfényben: a látogató felvonó az átriumban.

2023/01. szám: Látogatóliftek a Mercedes-Benz Múzeum átriumában
Időgépek: A Mercedes-Benz Múzeum minden látogatása egy ezüstkapszulában tett utazással kezdődik. A bejárat szintjén a látogatók felszállnak a három futurisztikusan tervezett felvonó egyikébe. Az ívelt felületek körös-körül egy aerodinamikailag optimalizált Mercedes-Benz versenyautó karosszériájára emlékeztetnek a XX. század közepén. Az ajtók becsukódnak, majd a kabin felsiklik az átrium falán 35 méter magasra. Két ovális felület világít lefelé, mint egy klasszikus autó fényszórója. A felvonókabinok időgépek: a csúcsra 1886-ban, az autó feltalálásának évében érkeznek az utasok. Kezdődik a múzeumlátogatás.

Háromszor a Föld körül: Az utazás a múltba 25 másodpercet vesz igénybe. A thyssenkrupp által épített liftrendszer minden kabinja legfeljebb 25 főt szállít. Egy mozgalmas napon, több mint 4000 látogatóval a három felvonó közel 44 kilométert tesz meg, ami 2022-ben mintegy 8000 kilométert tesz ki 225 000 út során. Ezeket a számokat extrapolálva a három felvonó összesen háromszor megkerülte a Földet a múzeum megnyitása óta. 2006-ban.