2020-ban az NTC-ben versenyez Varga Tibi

Györfi Alen számára jól indul a 2020-as esztendő, ugyanis az általa alapított Forty Racing ifjú tehetsége, Varga Tibi hatalmas lehetőséget kapott, ugyanis az idei szezonban a Dorna által szervezett utánpótlás-sorozatban, a Northern Talent Cup-ban szerepelhet.

Mindig nagy megtiszteltetés és elismerés egy fiatal magyar gyorsasági motorversenyzőnek, ha a tehetségére felfigyelve meghívják a világ legjobb utánpótlás-sorozatai közül valamelyikbe, hogy teljesítsen egy idényt. A korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen által alapított Forty Racing 12 éves tehetsége, Varga Tibi most megkapta ezt az esélyt, és 2020-ban ott lesz a Northern Talent Cup (NTC) mezőnyében, melyben a legjobbnak tartott észak-, és közép-európai fiatal versenyzőknek adnak lehetőséget. A DORNA szervezésében 12 és 17 éves kor közöttiek állhatnak rajthoz a hét versenyhétvégéből álló bajnokságban, és valamennyi induló KTM RC4-R pre-moto3 versenymotorokkal száguld majd az aszfaltcsíkon. Tizenegy országból összesen 24 ifjú tehetséget választottak ki, és a tavaly Spanyolországban versenyző 12 éves Varga Tibi bekerült ebbe a rendkívül színvonalas sorozatba. A fiatalok számára külön inspiráló lehet, hogy több alkalommal a világ legjobbjai előtt mutathatják be a tudásukat, ugyanis egyszer a Superbike-világbajnokság, kétszer a Moto GP, míg háromszor az IDM betétfutamaként rendezik meg az aktuális versenyüket. A Forty Racing teljes stábja – Györfi Alen , Györffy Álmos és Bán Róbert – valamennyi versenyre elkíséri Tibit, ezzel is elősegítve a az eredményes szereplését.

Györfi Alen csapatfőnök: Nagyon örülök annak, hogy a csapatom tagja egy ilyen lehetőséget kapott, hiszen ha itt jó szerepel, az akár döntően befolyásolhatja a jövőbeni szereplését is. Igyekszünk minden támogatást megadni Tibi számára, hogy csak és kizárólag a motorozással kelljen foglalkoznia. Persze ahhoz, hogy felfigyeljenek rá, neki is száz százalékot kell majd minden hétvégén nyújtania. Ő lesz az egyik legifjabb versenyző, és csak akkor van esélye a jó szereplésre, pontok szerzésére, ha a fizikális és mentális felkészülése a lehető legjobban sikerül. Ehhez minden segítséget megkap a csapattól.”

A 2020-as Northern Talent Cup (NTC) versenynaptára

2020. április 04-05.                            Oshersleben                            hivatalos teszt

2020. április 17-19.                             Assen (Superbike-vb)              1. futam

2020. május 20-22.                            Red Bull Ring (IDM)              2. futam

2020. június 04-06.                            Oshersleben                            3. futam

2020. június 19-21.                             Sachsenring (Moto GP)              4. futam

2020. augusztus 07-09.                            Brno (Moto GP)                            5. futam

2020. szeptember 11-13.              Lausitzring (IDM)              6. futam

2020. szeptember 25-27.              Hockenheim (IDM)              7. futam