2023-ban kezdődik a tisztán elektromos Peugeot e-308 sorozatgyártása

A modell hatchback és kombi kivitelben is elérhető lesz.


A brit Autocar magazin értesülései szerint a tisztán elektromos Peugeot e-308 értékesítése 2023-ban kezdődik. A sorozatgyártás a tervek szerint jövő év júliusában indul.  

Begurulva – Autó- és kütyümustra

Az e-308-ban egy 54 kilowattórás lítium-ion akkumulátor fog helyet kapni, 4 kilowattórával nagyobb, mint ami az e-208-ban dolgozik. Az akkutechnológia fejlődésének köszönhetően egyetlen feltöltéssel közel 400 kilométeres hatótáv áll majd a modell rendelkezésére. Az Autocar úgy tudja, hogy a francia villanyautó 155 lóerős teljesítmény (114 kilowatt) és 269 newtonméter forgatónyomaték leadására lesz képes, ráadásul mind a négy kereket egyszerre fogja meghajtani. A tisztán elektromos hajtáslánc a hatchback és a kombi kivitel esetében is elérhető lesz. 

Peugeot az akkumulátorokat az ülések alatt és az autó padlójában helyez el, míg a hajtáslánc többi eleme a belső égésű motor helyére kerül. A csomagtartó mérete megegyezik a plug-in hibrid 308-aséval, az utastér pedig ugyanazt az elegáns dizájnt és csúcstechnológiát kínálja majd, akárcsak a 308 hagyományos kivitele. Emellett pedig 100 kilowattos gyorstöltési opció is a tulajdonosok rendelkezésére fog állni. 

Az e-308 kiszállítása nem sokkal a gyártás megkezdését követően indul, a francia cég azonban egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy várhatóan mennyibe fog kerülni az új elektromos autó. A Peugoet 308 projektmenedzsere, Agnès Tesson-Faget elmondta, arra számítanak, hogy az e-308 adja majd a 308-as modellcsalád értékesítésének legalább 20 százalékát.

Forrás:

Motor1 & mahzrt.hu