2023-ban számtalan program várja az élménymotorozás szerelmeseit

A 120. évfordulós Harley-Davidson Fesztivál mellett a középpontban a második Open Road Tour (2023. május 18-21.), melynek útvonala sok száz motorral és motorossal teljes Magyarországot átszeli.


„Jó és előremutató évet zárt az AMTS-en kiállító Harley-Davidson Budapest. A felfutó hazai motoreladási trenddel megegyezően a Harley-Davidson eladások is emelkedtek az elmúlt évben, a márka nemzetközi szinten is jól teljesített.” – mondta el Hankó Ákos, a Harley-Davidson Budapest tulajdonos-ügyvezetője. „Az idei évben cél a tavalyi 100 új motoreladás túlszárnyalása.”

A fejlődő és mind szélesebb körű budapesti szolgáltatások mellett fontos cél a közösségépítés. Az élmények megélésére az idei évben 120 éves márka budapesti születésnapi megaparty-ja mellett, az Open Road gondolat mentén szerveződő sok program is mind lehetőséget ad. Mint már korábban elmondtuk, élménydús eseménysorozattal várjuk az érdeklődőket: Alkatrészbörzével, Szezonnyitó Open Road Party-val, az egész országot átszelő Open Road Tourral, az alsóörsi hagyományokat nem feledve Open Road Weekenddel majd csatlakozva a nagy szülinapi bulihoz a fesztivál időszakában Open Road Fan Zone-nal szeretnénk gazdagítani a motorozás amúgy is felemelő érzését.”


„Az AMTS-en kiállított két, büszkeségre okot adó motorunk – a Pan America, amelyet teljesen túrázásra felszerelt formájában mutatunk meg, illetve a Breakout 117, amely az idei év eddigi legnagyobb újdonsága – demonstrálása mellett az alkalmat az Open Road Tour bemutatásának szántuk. Meghívtuk a túra fővédnökét a közlekedésbiztonság elkötelezett szószólóját, az Autós Nagykoalíció elnökét Knezsik Istvánt, valamint a túrával érintett települések polgármestereit, akik részletezik, hogy miért is támogatják ilyen lelkesen a rendezvényt.” – adta át a szót Hankó Ákos Knezsik István kiemelte, hogy az Open Road Tour, az együtt motorozás, a közösségben kalandozás gondolata, bár a 120 éves amerikai márka hagyományaiban gyökerezik, megvalósítása a Harley-Davidson Budapest tulajdonosának, Hankó Ákosnak az érdeme, aki idén is kitűnő útvonalat választott a Harley-s kalandtúrához, melyre motormárkától függetlenül mindenki csatlakozhat.


„A túra Győrből indul a nulladik nappal, amely az állatvédelem égisze alatt zajlik, a város polgármesterének Dézsi Csaba Andrásnak támogatásával és a Four Rivers HOG Chapter szervezésében. A budapesti Bázison eltöltött első regisztrációs nap és bandázással, koncertekkel teli nyitás után Hatvanon keresztül a motorosok paradicsomában, a Mátrában motorozunk egy jót, majd az egri Dobó térre történő bevonulást követően Mezőkövesden ér véget a nap kétkeréken. Mezőkövesd – Zsóry Ligetben eltöltött éjszaka után a varázslatos Bükkön át Miskolc városa hallhatja a következő felvonulással érkező motorok dübörgését, majd a szerencsi vár „bevétele” után Sárospatakon koncertekkel, és számos programmal egybekötött Első Pataki Járműmustrával zárjuk a napot. Visszaúton hagyományosan fát ültetünk a rendkívül vendégszerető Kápolnán.” – ismertette a túra útvonalát Hankó Ákos.


„A kulturális, bor- és fürdőturizmus mellett a minőségi motoros turizmus is fontos, értékes Egernek, hiszen megtapasztalhattuk, hogy a harley-sok színvonalas szolgáltatásokat szívesen igénybe vevő, nagyon jó fej vendégek, akiket városunk ismét szeretettel és örömmel vár” – fogalmazott Mirkóczki Ádám polgármester, aki szerint Eger motoros és veterános közössége is lelkesen készül a harley-sok fogadására, sőt közülük többen részt is vesznek majd az Open Road Touron. Mint megtudtuk, Knezsik István és Mirkóczki Ádám jóvoltából az idei AMTS Automobil és Tuning Show-n helyet és bemutatkozási lehetőséget kapott a Régi Járművek Egri Egyesülete is, akiknek standján két kitűnő állapotban felújított Berva moped is hirdette, hogy a város egykor motorgyártásáról is ismert volt.


Horváth Richárd Hatvan város polgármestere és Szalóki Péter Kápolna község alpolgármestere is beszámolt arról, miként készülnek a harley-sok fogadására: Hatvanban veterán járműkiállítással, Kápolnán ebéddel és a helyi Mezőgazdasági és Gépészeti Értékőrző Egyesület (MEGÉRTE) különleges veterán járműveinek megtekintésével, valamint a Macskaárvaház Alapítvány árva állatainak meglátogatásával és faültetéssel várják a motorosokat.


Hankó Ákos a Harley-Davidson Budapest tulajdonosa elmondta, hogy minél több ember számára szeretnék elérhetővé tenni a Harley-Davidson életérzést, ezért a következő hetekben a szezonnyitó gurulásukig (április 15-én látogatják meg hagyományszerűen több száz motorral a Hősök terét), minden új motorvásárlójuk félmillió forint értékben választhat a márka 120 éves ruhakollekciójának darabjaiból, hiszen a legendás amerikai márka nem csak a motorok, de a ruhakollekciók terén is csúcsminőséget a