2024-es Subaru Solterra gyorsabb töltéssel és, új funkciókkal frissítve

  • Javított töltési teljesítmény; A nagy kapacitású lítium-ion akkumulátor 10%-ról 80%-ra töltődik, akár 35 perc alatt
  • Standard Subaru EyeSight® vezetősegítő technológiák, beleértve a vezető által támogatott, kihangosított vezetést akár 25 mérföld/órás sebességgel
  • Normál szimmetrikus összkerékhajtás, kategória legjobbja, 8,3 hüvelyk hasmagasság
  • Kikiáltási ár 44 995 USD, nem emelkedett az előző évhez képest
  • 2024 elején érkezik országszerte a Subaru kiskereskedőkhöz
  • A Subaru of America, Inc. ma bejelentette a továbbfejlesztett, 2024-es Subaru Solterra teljesen elektromos SUV árait, amely számos új funkcióval javítja a kényelmet, a vezetői biztonságot és a sokoldalúságot – mindezt anélkül, hogy az előző évhez képest emelkedett volna az ár.

A 2024-es Subaru Solterra Premium, Limited és Touring felszereltségi szinten kapható, és induló ára 44 995 USD MSRP az alkalmazandó szövetségi, állami vagy helyi adójóváírások előtt. A 2024-es Solterra egyes ügyfelek esetében akár 7500 USD összegű szövetségi adójóváírásra is jogosult lesz.

2024-re a teljesen elektromos SUV frissítései közé tartozik az újratervezett kormánykerék regeneratív fékerő-kapcsolókkal, a jobb töltési teljesítmény a hatékonyabb akkumulátor-kondicionálásnak köszönhetően, valamint a szabványos tetősín 700 fontig terjedő statikus teherbírással – ideális tetőtéri használatra. sátor – és dinamikus teherbírása akár 176 font. Minden Solterra szíve a Subaru szimmetrikus összkerékhajtási rendszere és a Subaru StarDrive® technológiája, amely sima, lineáris teljesítményt biztosít az első és a hátsó tengelyeken elhelyezett kettős villanymotorokból, amelyek 249 font láb nyomatékot adnak le.

Minden Solterra modell fel van szerelve Dual-Function X-MODE® hó/piszok és Mély hó/sár üzemmóddal, Grip Control és Downhill Assist Control funkcióval a fokozott teljesítmény érdekében alacsony tapadású és terepen. Minden Solterra 8,3 hüvelykes hasmagassággal rendelkezik a valódi terepjáró képesség érdekében – ez a Subaru fémjele és kategóriájában a legjobb a kis elektromos SUV-k között –, valamint az alapfelszereltségű aktív kanyarodási asszisztens és járműstabilitás-szabályozás a jobb közúti stabilitás és irányíthatóság érdekében.

A Solterra nagy kapacitású lítium-ion akkumulátorcsomagja rengeteg használható napi hatótávot tartalmaz a gyorstöltési képességek továbbfejlesztésével. Az idei év újdonsága, hogy a 2024-es Solterra akár 35 perc alatt 10%-ról 80%-ra tudja feltölteni az akkumulátort, a töltöttségi állapotjelző pedig 80%-ra vagy 100%-ra mutatja a becsült időt. A továbbfejlesztett akkumulátorkondicionáló rendszernek köszönhetően a 2024-es Solterra fagypont alatti hőmérsékleten lényegesen gyorsabban tud tölteni, mint elődje, bizonyos körülmények között akár 80 perccel is gyorsabban. A több ezer elérhető nyilvános töltőállomásnak és az egyenáramú gyorstöltésnek köszönhetően a Solterra töltése otthontól távol is gyorsabb és egyszerűbb. Otthon a Solterra megfizethető 1. vagy 2. szintű töltési kompatibilitást kínál.

A 2024-es Solterra bemutatja a vadonatúj Subaru EyeSight® fejlett vezetőtámogató funkcióit, amelyek még nem találhatók meg más Subaru járműveken. Az idei év újdonsága, hogy a Solterra akár 25 mérföld/órás sebességgel is haladhat a sávjában, csak vezetői felügyelet mellett, beleértve a stop-and-go forgalmat is. A 2024-es Solterra parancsra sávot válthat az irányjelző aktiválásával, a Front Cross Traffic Alert kiegészítése pedig biztonságosabbá teszi a kereszteződésbe való behajtást, mivel figyelmezteti a vezetőt az esetleges ütközésekre. Sőt, a holttérfigyelők, a hátsó kamera észlelése gyalogosfigyelmeztető funkcióval, a dinamikus radar sebességtartó automatika sávkövetéssel és az útjelző tábla-asszisztenssel, valamint az újonnan hozzáadott DriverFocus® figyelemelvonáscsökkentő rendszer, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a vezető és az utasok biztonságban legyenek az úton.

2023-ban az Insurance Institute for Highway Safety a Subaru Solterrát a TOP SAFETY PICK+ minősítéssel, a legmagasabb kitüntetéssel tüntette ki, a National Highway Transportation Safety Administration pedig 5 csillagos összesített járműpontszámmal tüntette ki a Solterrát.

A nagyobb kényelem érdekében a Solterra 12,3 hüvelykes, nagy felbontású érintőképernyővel kapható az infotainmenthez, vezeték nélküli Apple CarPlay® és Android Auto™ kompatibilitással. A 2024-es Solterra öt USB-töltőpontot tartalmaz: egy USB-A és két USB-C csatlakozót az első ülésen utazók számára, valamint két USB-C töltőpontot a hátsó ülésen utazók számára. A Solterra Limited és Touring felszereltségi szintekhez vezeték nélküli telefontöltő is tartozik.

2024-es Subaru Solterra Premium

A jól felszerelt 2024-es Subaru Solterra Premium 44 995 dollártól indul, és a kényelem és kényelem érdekében a standard funkciók lenyűgöző listáját tartalmazza, beleértve az újonnan alapfelszereltségnek számító Subaru EyeSight® technológiákat és a hozzáadott tetősíneket. A Solterra Premium 18 hüvelykes alumínium könnyűfém keréktárcsákkal, vezeték nélküli Apple CarPlay® és Android Auto™ kompatibilis 8,0 hüvelykes érintőképernyővel, SiriusXM műholdas rádióval (4 hónapos próba előfizetéssel), Bluetooth-kapcsolattal és SUBARU SOLTERRA CONNECT™ járművel rendelkezik. Biztonsági szolgáltatások, távoli hozzáférés, szolgáltatás, elérhető felhőalapú navigáció és Wi-Fi ingyenes próba-előfizetéssel. A csatlakoztatott járműszolgáltatások közé tartozik a távklímaszabályozás, az okostelefonon keresztüli távzárolás/feloldás és még sok más.

A nagyobb kényelem és sokoldalúság érdekében a Solterra Premium kétzónás automatikus klímaszabályozást, fűtött első üléseket, ablaktörlő jégtelenítőt, fűtött oldalsó tükröket, LED-es fényszórókat (több- és egysugaras magas), hátsó ülés-emlékeztetőt és 7.0-t tartalmaz. – hüvelykes LCD kombinált mérő.

2024 Subaru Solterra Limited

A Solterra Premium alapfunkcióinak listájára építve a Solterra Limited tovább megy a standard felszerelések menüjével, 48 495 dolláros MSRP-ért. Ezek közé tartozik a 12,3 hüvelykes, nagy felbontású érintőképernyő az infotainmenthez vezeték nélküli Apple CarPlay® és Android Auto™ kompatibilitással, Bluetooth kihangosító telefon és audio streaming, SiriusXM műholdas rádió (4 hónapos próba előfizetéssel), elérhető felhőalapú navigáció, Harman Kardon® 576 watt-nak megfelelő prémium audiorendszer 11 hangszóróval és vezeték nélküli okostelefon töltőpaddal. A Solterra Limited emellett 20 hüvelykes alumínium könnyűfém keréktárcsákat, 10 irányban elektromosan állítható vezetőülést, 8 irányban elektromosan állítható utasülést, elektromos hátsó ajtót, esőérzékelős ablaktörlőket, elektromosan állítható első utasülést, LED ködlámpákat, új fűtött kormánykerék és StarTex® díszítésű belső kárpit.

A sofőrök további támogatása érdekében a 2024 Solterra Limited tartalmaz egy 360 fokos panorámás monitort, amely felülnézeti a járművet a jobb manőverezhetőség érdekében parkolás közben. Az Advanced Park tovább megy a parkolássegítő funkcióval, amely segíti a Solterra (párhuzamos vagy merőleges) parkolását az elektromos jármű érzékelői és kamerái segítségével.

2024-es Subaru Solterra Touring

A Solterra Touring felszereltségi szintje a Solterra Limitedre épül, több felszereléssel, hogy kényelmesebbé és stílusosabbá tegye a teljesen elektromos utazást. A Solterra Touring ára 51 995 dollártól indul.

A csúcskategóriás Solterra Touring fényes fekete motorháztetővel, panorámás üvegtetővel elektromos napernyővel, első és hátsó LED-es lábtérvilágítással, új alapfelszereltségű szellőztetett első ülésekkel, digitális visszapillantó tükrövel, Homelink®-rel és kameramosóval, valamint intelligens funkcióval. kulcsos hozzáférés mind az öt ajtón. A dinamikus, kéttónusú külső színkonfigurációk a Solterra Touring modelleknél is kizárólagosak.

Egy új Solterra megvásárlásával vagy lízingelésével a tulajdonosok akár 10 napos Subaru Just Drive Rental-t is kapnak díjmentesen a résztvevő Subaru-kereskedőtől. A program lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy különféle Subaru járműveket béreljenek a résztvevő Subaru-kereskedőkön keresztül.

A Subaru visszahívja a Forestereket