A Subaru visszahívja a Forestereket

Az idén szeptember 13-án és 14-én készült Forester modellek tűzveszélyt jelentenek, mivel a kiszivárgott hűtőfolyadék érintkezhet a kipufogóval

Kis számú Subaru Forester modellt kell javítani az Egyesült Államokban a nem megfelelően meghúzott motor vízcső rögzítőcsavarja miatt.

A Subaru megjegyzi, hogy a nem megfelelően meghúzott csavar hűtőfolyadék-szivárgást válthat ki az érintett modelleken, és megjegyzi, hogy a hűtőfolyadék érintkezhet a kipufogóval, növelve a tűzveszélyt. Mi az oka annak, hogy a csavar kilazult? A Subaru szerint a „nem megfelelő munkautasítás” a hibás.

Az autógyártó szerencséjére a visszahívás csak 49 olyan járművet érint az Egyesült Államokban, amelyeket 2023. szeptember 13. és 2023. szeptember 14. között gyártottak. Az is szerencsés, hogy a Subaru először szeptember 13-án észlelt egy nem megfelelően meghúzott csavart, és a probléma nem történt meg. Ne csússzon el észrevétlenül, hogy hónapokig vagy akár évekig ne fedezzék fel, ahogy ez manapság sok visszahívásnál megszokott.

A visszahívott 49 Forester modellből egyet sem szállítottak ki az ügyfeleknek. Ez azt jelenti, hogy a Subaru a megfelelő nyomatékkal meghúzza a vízvezeték rögzítőcsavarjait a kikötői feldolgozó létesítményeiben, mielőtt azokat az ország kereskedőihez szállítanák.

A frissített 2024-es modellt még augusztusban mutatták be, és szinte teljesen megegyezik elődjével. A Premium változat kisebb külső változtatásai között szerepel az új LED ködlámpák és a Crystal Black Silica színre festett hátsó légterelő. A Subaru fekete ködlámpa-burkolatokat is adott a Forester Limited-hez, míg a zászlóshajó Touring sötét krómozott szárnyak a hűtőrácson.

A 2024-es modell utasterén is történtek kisebb módosítások. Ez magában foglalja az új kabátkampókat és az új elülső középkonzol-díszítést, amely immár műbőrrel van bevonva, kontrasztos varrással.

Az összes 2024 Forester modellt egy 2,5 literes négyhengeres boxer hajtja meg, 182 LE teljesítménnyel és 238 Nm nyomatékkal.

A Toyota segítségével térhetne vissza a rali-világbajnokságra a Subaru