3 innovációs díjat nyert az új teherautó-abroncsokat védő fejlesztés

A Goodyear áthajtásos állapotellenőrző rendszerrel védi a teherautók abroncsait és a flottakezelők pénztárcáját

A Goodyear Drive-Over-Reader áthajtásos rendszerű adatleolvasó technológiáját a nemzetközi fuvarozó szakma idén már három innovációs díjjal ismerte el. Az újítást a független szakértők a piac leginnovatívabb termékének nyilvánították.

A Goodyear komplex Total Mobility szolgáltatási csomagjának részét képező megoldás a flottaüzemeltetők számára teszi lehetővé az abroncsok egyszerű és gyors állapotellenőrzését és kezelését. A Drive-Over-Reader technológia alapja egy burkolatra szerelt érzékelő, amely méri az abroncsnyomást, a mintázat aktuális mélységét, a tengelyterhelést és a jármű összsúlyát. Ahányszor a jármű visszatér a telepre és áthajt a szenzorlapon, az adatokat matematikai algoritmusok rendszere elemzi és a flottakezelő másodperceken belül részletes áttekintést kap a legfontosabb jellemzőkről, így nyomon követheti, hogy milyen probléma merült fel, és az mely abroncsot érinti.

A többszörösen díjazott technológiát azzal a céllal dolgozták ki, hogy csökkentse a flották karbonlábnyomát és mérsékelje a flottaüzemeltetés összköltségét. A rendszer segítségével visszafogható a túl alacsony nyomású abroncsok miatt keletkező extra üzemanyag-fogyasztás, kevesebb lesz az abroncsproblémák miatti leállás, ritkábban lesz szükség az abroncsok felújítására, csökkennek azok karbantartási költségei, valamint a túlterheléssel, illetve késedelmes szállítással kapcsolatos esetleges büntetések száma is kedvezőbben alakulhat.

Háromszoros szakmai elismerés

A Goodyear Drive-Over-Reader rendszere Olaszországban elnyerte a 2019 IoMobility „Mobility Innovation” (Mobilitási Innovációk) díját. Az évente odaítélt elismerést az „okos mobilitás” kihívásaira választ adó innovatív vállalatok és termékek kaphatják meg a több mint 20 fuvarozási szakemberből álló zsűri szavazata alapján.

Ezt megelőzően a Goodyear a Benelux államok zajjal, rezgésekkel és levegőminőséggel foglalkozó konferenciáján (Geluid, Trillingen en Luchtkwaliteit Congres) kapott innovációs elismerést. A Goodyear Drive-Over-Reader a zsűri véleménye alapján a legjobb olyan integrált rendszernek bizonyult, melynek használatával a természeti környezet minősége javítható. Az első helyezés odaítélésekor a zsűri a levegőminőség, a zajterhelés, a CO2-kibocsátás csökkentése, az energiahatékonyság és a közlekedésbiztonság szempontjait vette figyelembe.

Márciusban az autóbuszok kereskedelmével foglalkozó német busplaner magazin a 2019-es „International Sustainability Awards” (Nemzetközi Fenntarthatósági Díjak) versenyben a Drive-Over-Reader rendszert nevezte meg a „Tyre Management” (Abroncskezelés) kategória nyerteseként. A versenyben azokat az autóbusziparban felhasználható innovatív termékeket és szolgáltatásokat díjazzák, amelyek környezetbarát megoldásokat kínálnak és támogatják az erőforrások megőrzését.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az iparban és az innováció területén dolgozó szakemberek nekünk ítélték ezt a három díjat, ezáltal is elismerve a Drive-Over-Reader rendszer jelentőségét és csapatunk innovációs képességeit. Legalább ugyanilyen fontos, hogy a proaktív abroncskarbantartás a kibocsátások csökkentésével nagymértékben hozzájárul a környezetvédelemhez és segíti vevőinket piacvezető pozíciójának megerősítésében” – fogalmazott André Weisz, a Goodyear EMEA proaktív megoldások részlegének ügyvezetője.

Az abroncsok és a mobilitási megoldások szakértőjeként a Goodyear saját áthajtásos rendszerű adatleolvasó technológiát vezetett be a piacon. A Goodyear Total Mobility flottakezelő szolgáltatás részeként a Drive-Over-Reader teljessé teszi az abroncskezelési ciklust, mindent lefedő, teljes körű szolgáltatást – kiváló minőségű abroncsokat, proaktív abroncskezelést és Európa-szerte elérhető szervizhálózatot – kínál a flottaüzemeltetők számára