Nagyvonalú sportosság az RS Q8 utasterébenAz új RS Q8 utastere hangsúlyosan letisztult kialakítású, a fekete szövet tetőkárpit alatt minden kezelőelem logikusan viszonyul egymáshoz és jól harmonizál egymással. Kívánságra a tetőkárpit holdezüst szövet vagy Alcantara, illetve fekete Alcantara kivitelben is rendelhető. A karcsú műszerfal és a hangsúlyosan vízszintes vonalvezetés tágas összhatást kelt. A cockpit központi eleme a felső MMI touch response érintőképernyő, amely Black Panel kivitelével kikapcsolt állapotban csaknem láthatatlanul simul a műszerfal nagyméretű fekete felületébe.

További meghatározó dizájnelem a középső alagút széles, szimmetrikus kialakítású középkonzolja, amelyet antracitárnyalatú Alu Race dizájnelemek szegélyeznek, még jobban kiemelve a nagyméretű SUV-kupé sportos karakterét.

Az Audi virtual cockpit műszeregységen és az MMI-képernyőn speciális RS-kijelzők tájékoztatnak egyebek mellett a gumiabroncsok légnyomásáról, a pillanatnyi forgatónyomaték- és teljesítményértékekről, a hőmérsékletről, a köridőkről és a nehézségi gyorsulással (g) kifejezett menetdinamikai erőhatásokról. A sebességváltó-kapcsolásjelző fények a fordulatszámhatár elérésekor a szükséges felkapcsolásra hívják fel a vezető figyelmét, de az extrafelszerelésként rendelhető Head-up kijelző is szolgál RS-specifikus grafikai megjelenítésekkel.

Az “RS” nyomattal díszített, fekete gyöngynappa-bőr/Alcantara kárpitozású sportülések harmonikusan illeszkednek a nagyméretű SUV-kupé atletikus stílusába. Még inkább luxusszínvonalú felszerelések az “RS” nyomattal díszített és méhsejtmintájú steppeléssel varrott és Valcona bőrrel bevont RS-sportülések, amelyek masszázsfunkciójuk mellett perforált felületük révén szellőztetési lehetőséget is kínálnak.

Az RS-sportülések alapkivitelben fekete, kívánságra konyak vagy gránitszürke kárpittal készülnek. A két RS-dizájncsomag a térdtámaszok, a kormánykerékkarima, a lábszőnyegek és a sebességváltókar díszvarrásait, illetve a biztonsági övek szegélyeit kínálják vörös vagy szürke kontrasztárnyalatban. A középkonzol, a sebességváltókar és a kormánykerék mindkét dizájncsomagban Alcantara bevonatot kap. A matt karbon, szürke tölgyfa és Alu Spektrum dekorbetétek további választási lehetőséget kínálnak, a bővített bőrkárpit-csomag pedig az ajtókárpitok felső részét is magában foglalva teremt még nemesebb összhatást.

A kormánykeréken “RS”, a megvilágított első küszöbléceken pedig “RS Q8” felirat tűnik fel. A sebességváltó-kapcsolóbillentyűkkel szerelt, alul egyenesített karimájú, teljes egészében perforált bőr bevonatú RS-sportkormány multifunkciós gombokat is kínál. Az Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszer új RS1 és RS2 üzemmódjait közvetlenül a kormánykerék RS-MODE gombjával választhatja a vezető, az Audi virtual cockpit műszeregységen ekkor automatikusan megjelennek az RS-specifikus kijelzők.

Az RS Q8 hátsó traktusa is bizonyítja zavartalan mindennapos használhatóságát. Háromrészes hátsó ülése már alapkivitelben hosszirányban állítható, a támláját lehajtva pedig akár 1755 literes raktér tárulhat fel az elektromos mozgatású csomagtérajtó mögött.