Györfi Alen is tudja, hogy teszt a lelke mindennek

Györfi Alen immár a negyedik futamára készül a Supersport-világbajnokságon. A Forty Racing korábbi gyorsasági motoros Európa-bajnokára ugyanis két hét múlva Portimaóban vár az újabb bizonyítási lehetőség, hogy a Team Tóth motorján ezúttal közelebb kerüljön a középmezőnyhöz, és úgy teljesítse a teljes versenyhétvégét, hogy azzal végre ő is elégedett lehessen. Ennek megfelelően immár a második alkalommal tesztelt a nyári szünetben, hogy Yamahájának nyergében sikeresen szerepeljen a szeptember 8-i portugál vb-futamon.

A tavaly alakult Forty Racing csapatfőnöke, a korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen nem akármilyen évet fut a 2019-es szezonban. A magyar motoros ugyanis március 16-án rajthoz állt a világ talán legismertebb hosszútávú versenyén, a Daytona 200-on, melyet a remek 13. pozícióban zárt. Alen azóta a Team Tóth versenyzőjeként a Supersport-világbajnokságon indul, és immár a szeptember 8-i, Portimaóban rendezendő vb-futamra készül. A korábbi Európa-bajnok eddig nem szerzett pontot a három futamán, ráadásul Jerezben és Donningtonban nem is tudta befejezni a versenyeket, míg Misanóban már igen, és a 33. rajthelyről indulva a 26. helyen zárta a futamot. Alen és csapata úgy döntött,,Portugáliában mindenképpen szeretnének előrébb lépni, közelebb kerülni a középmezőnyhöz, és ennek érdekében a nyári szünetben sem tétlenkedtek, hanem kétszer is teszteltek a motor teljesítményének növelése és a beállítások terén való előrelépés miatt. A Yamaha átesett egy komoly fejlesztésen, és a Slovakiaringen való gyakorlások alatt úgy tűnt, a remélt előrelépésre bizony van esély.

Györfi Alen motorversenyző: „Egyszerűen nem engedhetem meg magamnak, hogy a nyári szünetben a lábamat lógatva várjam a világbajnokság folytatását. Úgy döntöttünk, hogy már csak a fejlesztések miatt is fontos, hogy motorra üljek, hiszen Portimaóba egy új blokkal és több kisebb fejlesztéssel utazunk majd el szeptember második hétvégéjén, és ha szeretnénk előrébb lépni, akkor a motor beállításában mindenképpen javulnunk kell. Nos, a slovakiaringi tesztnapok során elmozdultunk a megfelelő irányba, és bízom abban, hogy a szeptember 8-i futam előtt még legalább egyszer lesz lehetőségem motorra ülni, hogy tovább fejlődjünk a beállítások terén. Várom már a világbajnokság folytatását, és úgy érzem, jó formában vagyok, és újabb lépést tehetek majd a célom, az idei vb-pontszerzés felé.”