Társtámogatóként volt jelen a CNH Industrial és a Nikola a Politico rendezvényén

Társtámogatóként szponzorálta a CNH Industrial N.V. (NYSE: CNHI / MI: CNHI) és a Nikola Corporation (NASDAQ: NKLA) a Politico szervezet 2020. október 1-i, „A nehézkategóriájú fuvarozás szénmentesítése és a hidrogén szerepe” („Decarbonization of Heavy Transport and the Role of Hydrogen”) című rendezvényét.

Az eseményen az Európai Unió magas rangú politikai döntéshozói, iparági szakértők és kormányközi szervezetek képviselői gyűltek össze. Megvitatták a nehézkategóriájú szállítmányozás szénmentesítésének legkedvezőbb módját, illetve azt, hogy a hidrogén milyen szerepet tölthet be e folyamatban lévő erőfeszítésekben. Az esemény nyitóbeszédét Gerrit Marx tartotta, aki a CNH Industrial haszonjárművekért és különleges járművekért felelős elnöke, egyben a Nikola igazgatótanácsának tagja.

„Izgatottan várjuk mindazon lehetőségeket, amelyek a nulla helyi károsanyag-kibocsátású távolsági fuvarozás megvalósulásával tárulnak fel. Emellett örömmel osztottuk meg, hogyan járulhat hozzá a hidrogén a nehézkategóriájú szállítmányozási iparág szénmentesítéséhez” – hangsúlyozta Gerrit Marx. „Ez az átalakulás már elkezdődött, és a CNH Industrial élen jár benne. A Nikola vállalattal közösen azon dolgozunk, hogy elősegítsük a Tre akkumulátoros elektromos járművek elkészítését, és a jövő év negyedik negyedévében beindíthassuk gyártását Németországban az ulmi vegyesvállalati üzemünkben.”

„Meggyőződésünk, hogy a Nikola Tre mércéül szolgál majd a nulla helyi károsanyag-kibocsátású tehergépkocsik számára” – emelte ki Mark Russell, a Nikola vezérigazgatója. „Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy támogathattuk ezt az eseményt, hiszen az Európai Bizottság ambiciózus terveket fogalmazott meg a 2050-re elérendő klímasemlegességről. Úgy gondoljuk, a Nikola a CNH Industrial vállalattal együttműködve jelentős szerepet játszhat abban, hogy a nehézkategóriájú fuvarozás piaca megvalósíthassa e céljait.”

Az eseményről készült felvétel az alábbi linken tekinthető meg: https://www.pscp.tv/w/1vOxwkoXyAqxB