Karácsony szerint mindent megtesznek, hogy a tüntetés ne okozzon nagyobb fennakadást

    Az “érthető és indokolt” tiltakozás miatt Budapest közlekedése az elmúlt órákban jelentősen lelassult, a főváros mindent elkövet, “hogy a szabad politikai véleménynyilvánítás az elkerülhetetlennél nagyobb fennakadást ne okozzon” – írta a főpolgármester kedden a Facebook-bejegyzésében, amelyben a budapestiek megértését, türelmét kérte és köszönte meg.

    Karácsony Gergely úgy fogalmazott: “megértem a tüntetők dühét. A kormány – minden ígéretét megszegve – statáriálisan, egy nap alatt, érdemi felkészülési idő nélkül akarja átalakítani a mikrovállalkozók legnépszerűbb adózási formáját.”


    Brutális adóemelés ez – folytatta -: adóév közben több száz ezer embernek emelkedik ötszörösére az adóterhe, miközben a Fidesz oligarchiái továbbra is extraprofitot zsebelhetnek be a kaszinóikból – írta a főpolgármester.

Tüntetők akadályozták a forgalmat a Margit hídon

    Tüntetők tiltakoznak a fővárosban a kata módosítása ellen, a Kossuth téren gyülekezők később a Margit hidra vonultak kedden délelőtt, ahol akadályozták a forgalmat, a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakozók a Facebookon előző este a parlament elé meghirdetett demonstráció résztvevői – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

    A törvényjavaslatot kedden tárgyalja és fogadhatja el az Országgyűlés.


    A Kossuth téren egyebek között “Ne vedd el a katát!”, “Ne szavazd meg!” jelszavakat skandálták.


    A téren megjelentek ellenzéki politikusok, így például az MSZP, a Momentum, az LMP, a Jobbik, a DK és a Párbeszéd képviselői is. Közülük többen a tüntetőkkel átvonultak a Margit hídra.


    Nem sokkal 11 óra után a tüntetők egy csoportja a híd pesti hídfőjénél akadályozta a forgalmat, az autók és a villamosok álltak. A tüntetők egy másik csoportja a híd közepét foglalta el, a margitszigeti lejárónál.


    A rendőrök felszólították a tüntetőket, hogy ne akadályozzanak meg másokat a szabad mozgásban, és az úttestről menjenek a járdára.

Több járatot is érint a Margit híd lezárása

     Lezárták a Margit hidat demonstráció miatt, ezért több járat is terelve vagy rövidebb útvonalon jár – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden a Facebook-oldalán.

    Azt írták, hogy a 4-es és a 6-os villamos a Margit híd, budai hídfő és az Oktogon között nem közlekedik, helyettük az 1-es és az 2-es metrót ajánlják.


    A 9-es autóbusz terelve, az Árpád hídon keresztül közlekedik, nem érinti a Flórián tér és a Nyugati pályaudvar közötti megállókat.


    A 26-os, a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbusz a Nyugati pályaudvar és a Margit híd, budai hídfő között nem jár – tették hozzá.

Tüntetés a Margit hídon, garázdaság miatt előállítanak egy férfit

    Garázdaság miatt előállítanak a rendőrök egy férfit a Margit hídi tüntetésről, mert leköpött egy járőrautót – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a Police.hu oldalon.

    A helyszínen a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) módosítása ellen tüntetnek. A résztvevők korábban a Kossuth téren gyülekeztek, majd a Margit hidra vonultak, ahol akadályozzák a forgalmat.

Tüntetők lassítják a forgalmat az Erzsébet hídon is

    Tüntetők lassítják a forgalmat az Erzsébet hídon is kedd kora délután. A demonstrálók a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) módosítása ellen tiltakoznak.

    A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint a tüntetők irányonként egy-egy forgalmi sávot foglalnak el.


    A délelőtti órákban a kata módosítása ellen tüntetők a Margit híd forgalmát bénították meg. A résztvevők korábban a Kossuth téren gyülekeztek, majd a Margit hidra vonultak, ahol akadályozzák a forgalmat.


    A Jászai Mari téren a rendőrök hangosbemondókon tájékoztatták a gyűlés résztvevőit, hogy szabálysértést valósítanak meg azzal, ha a híd úttestjén és a villamossíneken tartózkodnak. Felszólították őket, hogy menjenek fel a járdára, mert akadályozzák mások szabad mozgását.