Az új Mercedes-Benz CLA és CLA Shooting Brake

Mercedes-Benz CLA 250 e Coupé: fuel consumption combined, weighted (WLTP preliminary) 1.1-0.8 l/100 km, electricity consumption combined, weighted (WLTP preliminary) 16.9-14.9 kWh/100 km, CO2 emissions combined, weighted (WLTP preliminary) 24-18 g/km. Mercedes-Benz CLA 250 e Shooting Brake: fuel consumption combined, weighted (WLTP preliminary) 1.1-0.8 l/100 km, electricity consumption combined, weighted (WLTP preliminary) 17.2-15.1 kWh/100 km, CO2 emissions combined, weighted (WLTP preliminary) 26-19 g/km. Data on fuel consumption, CO2 emissions, power consumption and range are provisional and have been determined internally in accordance with the ”WLTP test procedure” certification method. To date, there are neither confirmed values from an officially recognised testing organisation nor an EC type approval nor a certificate of conformity with official values. Differences between the stated figures and the official figures are possible. Mercedes-Benz CLA 250 e Coupé: fuel consumption combined, weighted (WLTP preliminary) 1.1-0.8 l/100 km, electricity consumption combined, weighted (WLTP preliminary) 16.9-14.9 kWh/100 km, CO2 emissions combined, weighted (WLTP preliminary) 24-18 g/km. Mercedes-Benz CLA 250 e Shooting Brake: fuel consumption combined, weighted (WLTP preliminary) 1.1-0.8 l/100 km, electricity consumption combined, weighted (WLTP preliminary) 17.2-15.1 kWh/100 km, CO2 emissions combined, weighted (WLTP preliminary) 26-19 g/km. Data on fuel consumption, CO2 emissions, power consumption and range are provisional and have been determined internally in accordance with the ”WLTP test procedure” certification method. To date, there are neither confirmed values from an officially recognised testing organisation nor an EC type approval nor a certificate of conformity with official values. Differences between the stated figures and the official figures are possible.
  • Új első és hátsó kialakítás
  • LED High Performance fényszórók, komfortülések ARTICO/szövetből, bőr kormánykerék és 10,25 hüvelykes médiakijelző már alapfelszereltségben
  • Új MBUX generáció és opcionális magával ragadó hangélmény a Dolby Atmos segítségével
  • Továbbfejlesztett vezetőtámogató csomag és villamosított hajtásláncok

Számos újítással és továbbfejlesztett alapfelszereltséggel a Mercedes-Benz megerősíti a CLA Coupé és a CLA Shooting Brake pozícióját, mint a kompakt szegmensben a trendet. Az új formájú első kötény, az átdolgozott csillagmintás hűtőrács és az új hátsó diffúzor kiélesíti a sportos karaktert. Ehhez járul még az első alkalommal alapfelszereltségű LED High Performance fényszórók modernizált grafikája és a LED-es hátsó lámpák. Az új festési színek a hiperkék (kizárólag a CLA modelleknél) és a spektrális kék, valamint a három további keréktárcsa-dizájn 19 hüvelykes méretig bővítik a választási lehetőséget az egyéni kialakításhoz. Alapfelszereltségként az új CLA Coupé és CLA Shooting Brake modellek 17 colos ötküllős könnyűfém keréktárcsákkal vannak felszerelve vanádium ezüst színben, vagy öt duplaküllős, magasfényű fekete kivitelben, fényes felülettel.

Exkluzív belső tér csúcstechnológiás megjelenéssel, friss színekkel és új díszítéssel
A belső tér fénypontja a szabadon álló dupla képernyő. Most már alapfelszereltségként egy 7 hüvelykes és egy 10,25 hüvelykes kijelzőt tartalmaz. Opcionálisan két 10,25 hüvelykes, széles képernyős kijelző is elérhető. Holisztikus high-tech élményt kínálnak, és kivételesen nyitott térarchitektúrát hoznak létre. A jelenlegi generáció kormánykereke alapfelszereltségként bőr Nappa kárpitozású. Alternatív megoldásként a többfunkciós sportkormány először elérhető ARTICO műbőr kivitelben. Az új, sötét karbon megjelenésű díszítőelemek, a nyitott pórusú barna hársfa vagy a barna MICROCUT mikroszálas (csak AMG Line) tovább emeli a belső teret. A fűtött kormánykerék szintén első ízben kapható az AMG Line-ban.

A komfortülések is a CLA Coupé és a CLA Shooting Brake új, magas minőségi szabványának részét képezik. Alapfelszereltségük az ARTICO műbőr és a háromdimenziósan dombornyomott fekete szövet kombinációja. Opcionálisan divatos zsályaszürke színben is kaphatók. A Progressive felszereléscsalád három belső színt kínál: fekete, macchiato bézs és zsálya szürke. Az AMG Line-ben az ARTICO műbőr/mikroszálas MICROCUT alapfelszereltségű üléskárpitja mostantól bahia barna színben is elérhető. Összesen öt kárpitszín érhető el az AMG Line-ban: fekete, bahia barna, zsálya szürke, titánszürke gyöngyház/fekete és most először pirospaprika/fekete.

A komfortülés szövethuzata 100%-ban újrahasznosított anyagokból áll. Az ARTICO/MICROCUT üléshuzatban ez az arány 65% az üléstükörben és 85% az alsó anyagban. Az újrahasznosított anyagok használata fontos intézkedés a CO2-semlegesség felé vezető úton. A Mercedes-Benz már az évtized végén arra törekszik, hogy 2020-hoz képest legalább felére csökkentse az új járműpark személygépkocsira jutó CO2-kibocsátását a teljes életciklus során. CO2-semleges, a teljes autóipari értékláncon átívelő kompenzációkkal.

Jelentősen továbbfejlesztett berendezések és egyszerűsített ajánlati logika
A Mercedes-Benz jelentősen korszerűsítette az alapfelszereltséget, és az ajánlati logikát még pontosabban az ügyfelek egyedi kívánságaihoz szabta. A két új CLA-modell alapfelszereltsége például a bőr kormányon és a LED-es első fényszórókon kívül már a Highbeam Assist, egy tolatókamerát és az USB-csomagot is tartalmazza. A progresszív díszvonallal felszerelt járművektől kezdve a vásárlók a parkolócsomagot és a tükörcsomagot, valamint az EASY-PACK csomagtérajtót is megkapják a CLA Shooting Brake-hez.

Az egyéb funkcionális berendezéseket a valós vásárlói magatartás alapján csomagokba foglalják. Az olyan tervezési skálák tekintetében, mint a színek, a kárpitozás, a kárpitok és a kerekek, a vásárlók a lehető legegyénileg konfigurálhatják a járműveket.

Legújabb generációs MBUX és Burmester® hangrendszer Dolby Atmos-szal
A CLA Coupé és a CLA Shooting Brake az MBUX legújabb generációját tartalmazza – új tervezésű kijelzőstílusokkal: a „Classic” minden lényeges vezetői információt megad, a „Sporty” a dinamikus fordulatszámmérővel nyűgöz le, a „Diszkrét” pedig a leglényegesebb elemekre korlátozódik. A három üzemmóddal (navigáció, asszisztens, szerviz) és hét színvilággal együtt a műszercsoport és a központi kijelző személyre szabható a vezető kívánságai és helyzete szerint. A központi kijelző minden korábbi funkciót kínál, mint a navigáció, média, telefon, jármű stb., és kényelmesen kezelhető érintőképernyőként.

A felülvizsgált telematikai rendszer új dizájnjával és jobb teljesítményével nyűgöz le. Új funkció az okostelefonokhoz való csatlakoztathatóság Apple CarPlay vagy Android Auto Wireless segítségével. A további csatlakoztathatóság érdekében a CLA Coupé és a CLA Shooting Brake további USB-C porttal és megnövelt USB töltési kapacitással rendelkezik. Most már minden USB-port világít.

Az online szolgáltatások aktiválásával a Mercedes me alkalmazásban[1] a Hey Mercedes hangasszisztens még inkább képes párbeszédre és tanulásra. Bizonyos műveletek anélkül is végrehajthatók, hogy kimondanák: „Hé Mercedes”. Az MBUX hangasszisztens a jármű funkcióit is elmagyarázza. A kezdetben Németországban elérhető új „Tourguide” audio-útikalauz izgalmas funkcióval egészíti ki az utazási információkat a Mercedes me „MBUX Voice Assistant” programjának részeként. Amikor a „Hey Mercedes, start Tourguide” hangutasítást adják, az MBUX infotainment rendszer érdekes tényeket olvas fel az útvonalon lévő látnivalókról. A rendszer reagál a mintegy 3400 barna színű tájékoztató táblára a német autópályák mentén.

A legújabb MBUX generációval együtt az opcionális Burmester® térhatású hangrendszer immár magával ragadó Dolby Atmos hangélményt kínál. Több teret, tisztaságot és mélységet ad a zenének. A Dolby Atmos lehetővé teszi, hogy különálló hangelemeket vagy tárgyakat helyezzenek el egy háromdimenziós hangmezőben, és bármilyen lejátszási környezethez igazodjanak.

Az új CLA modellek a biztonsági segítségnyújtás terén is javulnak. A továbbfejlesztett Driver Assistance csomaggal például a Lane Keeping Assist sokkal kényelmesebben vezérelhető az aktív kormányvezérléssel. A Parking Package következő generációja támogatja a hosszirányú parkolást, és 360 fokos megjelenítést kínál a kamerás parkoláshoz 3D képek segítségével.

Villamos és nagy teljesítményű meghajtók
A benzinmotorok végig elektromosak, és alapfelszereltségként négyhengeres egységeket tartalmaznak 7 vagy 8 sebességes DCT automata sebességváltóval. Enyhe hibridként a motorok további 48 voltos fedélzeti tápegységgel vannak felszerelve, amely 10 kW-tal nagyobb teljesítménnyel támogatja az indításkori agilitást. Az új szíjhajtású indítógenerátor észrevehetően javítja az ügyfelek kényelmét és élményét. Lehetővé teszi például az alacsony vibrációjú és alacsony zajszintű motorindítást, valamint a kigurulást kikapcsolt belső égésű motor mellett. A fékezés és a gyorsítás során az önindító-generátor regenerálódik, és így látja el elektromos energiával a 12 voltos fedélzeti hálózatot és a 48 voltos akkumulátort. Ez támogatja a belső égésű motort gyorsítás közben. Az új ECO Score 3.0 a különböző vezetési fázisok differenciált értékelésével motiválja a járművezetőket az üzemanyag-takarékos viselkedésre.

Több teljesítmény a plug-in hibridekhez
Újabb nagy lépést tesz az új, plug-in hibridhajtású CLA Coupé és CLA Shooting Brake modellek (Mercedes-Benz CLA 250 e Coupé: üzemanyag-fogyasztás kombinált, súlyozott (WLTP előzetes): 1,1-0,8 l/100 km, áramfogyasztás kombinált, súlyozott (WLTP előzetes): 16,9-14,9 kWh/100 km, CO2-kibocsátás kombinált, súlyozott (WLTP előzetes): 24-18 g/km; Mercedes-Benz CLA 250 e Shooting Brake: üzemanyag-fogyasztás kombinált, súlyozott (WLTP előzetes ): 1,1-0,8 l/100 km, villamosenergia-fogyasztás kombinált, súlyozott (WLTP előzetes): 17,2-15,1 kWh/100 km, CO2-kibocsátás kombinált, súlyozott (WLTP előzetes): 26-19 g/km[2]. A továbbfejlesztett nagyfeszültségű akkumulátor magasabb felhasználható energiatartalmat kínál, ami nagyobb elektromos hatótávolságot eredményez. Az elektromos motor teljesítménye 5 kW-tal nőtt, és mára eléri a 80 kW-os hajtáslánc teljesítményét. Töltésre továbbra is három lehetőség áll rendelkezésre: a 3,7 kW-os szabvány mellett az akkumulátort mostantól váltakozó árammal is lehet tölteni, és a korábbi 7,4 kW helyett 11 kW-ig. Az új CLA modellek továbbra is lehetőséget kínálnak az akkumulátor egyenárammal történő töltésére, 22 kW-ig. A 10%-ról 80%-ra terjedő egyenáramú töltés körülbelül 25 percet vesz igénybe[3], így sokoldalú töltési élményt nyújt mindennapi használatra.