Az Amerikai Egyesült Államokban az Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 nyerte el a 2024. évi Green SUV of the Year™ díjat

  • A Green Car Journal folyóirat az Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4-est választotta meg a 2024. év zöld szabadidőjárművének.
  • A 90 kW-os villanymotort tápláló, 15,5 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor városban több mint 79 kilométeres elektromos hatótávolságot tesz lehetővé, a modell teljes hatótávolsága meghaladja az 599 kilométert.
  • Alapfelszerelés a Q4 összkerékhajtás: az első kerekeket egy 1,3 literes turbófeltöltéses benzinmotor, a hátsókat a villanymotor hajtja.

A Green Car Journal magazin az Alfa Romeo Tonale szabadidőjárművet választotta meg a 2024. év zöld szabadidőjárművének. A Tonale az Alfa Romeo első kompakt szabadidőjárműve, amely plug-in hibrid technológiával és alapfelszerelésként kínált, maximális tapadást és biztonságot szolgáló Q4 összkerékhajtással elérhető. A Green Car Journal szerkesztői nagyra értékelték a Tonale olasz stílusát, menetdinamikáját, funkcionalitását, valamint ultramodern belső terét.

Az Alfa Romeo Tonale izgalmassá és sportosság teszi az elektromos mobilitást.” – mondta Ron Cogan, a Green Car Journal magazin és a GreenCarJournal.com weboldal szerkesztője és kiadója. „Az út első 79 kilométerét zéró károsanyag-kibocsátással tehetjük meg ezzel a stílusos és ikonikus, villamosított olasz modellel. Amennyiben ennél messzebbre szeretnénk autózni, az sem akadály: a Plug-In Q4 Hybrid hajtáslánc kombinált hatótávolsága meghaladja az 599 kilométert, így anélkül adhatjuk át magunkat a vezetés élményének, hogy az akkumulátor töltése miatt kellene aggódnunk.”

Az Alfa Romeo Tonale a kompakt szabadidőjárművek kategóriájának legtakarékosabb összkerékhajtású plug-in hibrid képviselője. A fejlett hajtáslánc egy 1,3 literes, soros négyhengeres benzines turbómotor, valamint egy hatfokozatú automata sebességváltó segítségével hajtja az első kerekeket.

A modell takarékosságát és teljesítményét a hajtáslánc elektromos komponense emeli még magasabb szintre: az 15,5 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor egy 90 kW csúcsteljesítményű, 250 Nm maximális forgatónyomatékú villanymotort hajt meg. A kombinált rendszerteljesítmény 280 lóerő, a szegmens legjobb értéke.

A kategória legnagyobb, 285 lóerős csúcsteljesítményével és 79 kilométert meghaladó tisztán elektromos hatótávolságával a Tonale tökéletesen példázza, hogy az Alfa Romeo hogyan társítja a takarékosságot a márkára jellemző, sportos karakterrel.” – mondta Larry Dominique, az Alfa Romeo North America alelnöke és vezérigazgatója. „A Tonale az első lépés a márka villamosítás felé vezető útján. Az Alfa Romeo úgy fejlődik, hogy közben mindvégig hű marad ahhoz a jellegzetes olasz génállományhoz és stílushoz, amelyet oly nagyon kedvelnek ügyfeleink.”

A Green Car Journal

A díjnyertes Green Car Journal szakfolyóirat 1992 óta ír az autóipar, az energia és a környezet összefüggéseiről. A magazin legújabb lapszáma – amely részletesen áttekinti a full hibrid, plug-in hibrid és akkumulátoros elektromos modellek előnyeit és különbségeit – digitális változatban is olvasható; a link megtalálható a GreenCarJournal.com weboldalon.