Csütörtökön újabb útlezárások várhatók Vác környékén

Csütörtökön újabb fő- és mellékutakon léphet életbe teljes lezárás a dunai árhullám miatt Vác környékén, elsősorban a Dunakanyarban, Pest vármegye keleti oldalán várhatóak korlátozások – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-t.

Emlékeztettek arra, hogy az elmúlt napokban már több tucat utat lezártak az árvízi védekezés vagy a magas vízállás miatt a szakemberek, elsősorban Komárom-Esztergom és Pest vármegyében. Eddig a 10-es, a 11-es és a 14-es főúton vezettek be jelentősebb korlátozásokat.

Csütörtökön a 12-es főút Vác és Verőce közötti szakaszán 5 órától várható lezárás. A 2-es főúton Sződligetnél szerda éjszaka félpályás, csütörtök délelőtt pedig már teljes lezárás is lehetséges. Szintén a 2-es főutat érintően Sződliget és Vác között, valamint Vác lakott területen belül, a Gödöllői út és Rádi út között számíthatnak délelőtt teljes pályás korlátozásra a közlekedők.

Egyes lezárások miatt az M2-es autóút bizonyos részeit is díjmentesen használhatják majd az autósok, a pontos szakaszokat a lezárásokhoz fogják igazítani a szakemberek.

A közútkezelő azt kérte, hogy a közlekedők minden esetben tájékozódjanak az aktuális korlátozásokról és a forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatának weboldalán.

Arra figyelmeztették továbbá az autósokat, hogy tartsák be a korlátozásokat, ne próbáljanak meg áthajtani a lezárt részeken, mert könnyen élet- és balesetveszélyes helyzetekbe kerülhetnek.


Tudtad?

Mi az a blogger pont hu, az Egyszer már láttam autót pont hu, a Teszt a lelke mindennek pont hu, a GaszTROLL pont hu és a Trollverda pont hu honlapok, valamint a Begurulva – autó és kütyümustra és a podCARs pont hu podcast csatornák a Médiabirodalom lapcsoporthoz tartoznak!