Még szebbek, praktikusabbak és gazdagabban felszereltek lettek a Forza modellcsalád tagjai 2025-re

  • A 2025-ös modellévben bevezetett változtatások célja, hogy még inkább kidomborítsák a prémium színvonalú Forza robogók GT-jellegét
  • A zászlóshajónak tekinthető Forza 750 egyebek mellett új, nappali menetfénnyel és integrált irányjelzőkkel kiegészített fényszórót kapott
  • Emellett a Forza 750 használati értékét, időjárás-védelmét és lábterét is növelték, mi több, a vezetői lábai is könnyebben elérik a talajt
  • A Forza 750 burkolatainak gyártásánál fenntartható anyagok is szerephez jutnak (pl. Durabio™)
  • Átprogramozták a DCT váltót is, hogy könnyebb legyen az irányítás kis sebességnél
  • Mindhárom Forza motorja teljesíti az Euro 5-ös környezetvédelmi normákat

Hogy továbbra is messzemenőkig megfeleljenek a vásárlói elvárásoknak és megőrizzék előkelő piaci pozíciójukat, a 2025-ös modellévet már frissítve kezdik meg a Forza modellcsalád tagjai. Kifinomultabbá tették megjelenésüket és műszaki alapjaikat, még magasabb szintre emelték használati értéküket, nem mellesleg a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe veszik gyártásuknál, így városban és országúton is prémium közlekedési eszközként segítik az előrejutást.

A választék csúcsán álló Forza 750 idomzata feszesebb, szögletesebb és lendületesebb lett 2025-re, így még inkább illik a sportos teljesítményhez. Elöl az átrajzolt, nappali menetfényekkel és integrált irányjelzőkkel ellátott, új fényszóróegység hívja fel magára a figyelmet, egyszersmind gondoskodik róla, hogy kiválóak legyenek a látási viszonyok. Mert mindig az biztonság az első… Ugyancsak 2025 hozadéka a 3-by-3 stílusú, 17”, illetve 15”-es kerek alkotta felnigarnitúra.

Az aerodinamikai szempontból is hatékony formavilág mellett jobb időjárás-védelem és nagyobb lábtér emeli a használati értéket. A menetkomfortot átrajzolt lábtartók növelik, és igen jó hír, hogy még jobban lekerekítették a nyereg széleit, így könnyebben eléri a talajt a pilóta lába.

Miként a kalandmotoros X-ADV esetében, a 2025-ös Forza 750 gyártásánál is használ megújuló forrásból származó anyagokat a Honda, így még közelebb került fenntarthatóságra vonatkozó hosszú távú céljainak eléréséhez. A visszanyert alapanyagok részaránya jelentős lett, most először Durabio™ is szerepel az összetevők listáján.

Minden módosítás arra irányult, hogy a Forza 750 vérbeli GT-hez (Grand Touring) méltóan minden szempontból a legmagasabb színvonalat képviselje. Ennek megfelelően roppant látványos, bőséges helyet nyújt vezetőnek, valamint utasának, sportossága, kezessége és teljesítménye pedig egyszerűen lenyűgöző. A kifejezetten nyomatékos és üzemanyag-hatékony, 745 cm3-es sorkettes az elektronikus gázmarkolatnak (Throttle By Wire, TBW) köszönhetően 3 gyári és 1 felhasználó által programozható menetüzemmódot kínál fel. Az alapáras Honda Állítható Nyomatékszabályozó (HSTC) működése három lépésben szabályozható (2025-re finomítottak a RAIN konfiguráción), a dupla kuplungos automatikus váltó (DCT) kapcsolásainak időzítése pedig mindig az aktuális menetüzemmódhoz igazodik. Utóbbi vezérlését szintén optimalizálták, hogy még egyszerűbb legyen vezetni a modellt kis sebességnél.

Az erős, acélból készülő csőváz, az alumínium lengővilla, a 41 mm-es fordított teleszkópvilla, a radiálisan rögíztett, négydugattyús féknyeregpár és a Pro-Link himbarendszerre ültetett hátsó rugóstag a kezelhetőség olyan fokára emeli a modellt, amit a Forzáktól elvárnak a vásárlók.

A 2025-ös évre a Forza 125 és Forza 350 is megújult. Mindkét modell a Honda atessai gyárában, az Adriai-tenger olaszországi partvidékén készül. Hogy – a Forza 750-hez hasonlóan – teljesítsék az Euro 5+ károsanyag-kibocsátási előírásokat, új ECU-beállításokat, katalizátort és kipufogórendszert kaptak, valamint kén-dioxid-érzékelővel látták el őket.

Mindhárom Forza új, 5”-os, kristálytiszta, ösztönösen használható, átdolgozott menürendszerű TFT-műszeregységgel kezdi meg a 2025-ös évet, amit háttérvilágítással ellátott, négyirányú, bal oldalon elhelyezett kormánykapcsolóval kezelhet a pilóta és a Honda RoadSync alkalmazás segítségével okostelefonjával is összekapcsolhat. A praktikumot ülés alatti, immáron belső világítással ellátott tárolórekesz és áthelyezett USB-aljzat fokozza.

Ezt fejeli meg a páratlanul gazdag alapfelszereltség, ami 2025-ben 180 mm-es tartományban állítható, elektromos mozgatású, minden helyzetben hatékony időjárás-védelmet szavatoló szélvédőt, LED-világítási rendszert, okos kulcsot (Smart Key-t), USB-C-aljzatot és HSTC-t is magában foglal.

A Forza 750 vásárlói az alábbi színárnyalatok közül választhatnak 2025-ben:

  • Mat Ballistic Black Metallic (metálfekete, fekete részletekkel)
  • Iridium Gray Metallic (metálszürke) alapfényezés Graphite Black (grafitfekete) haspáncéllal és díszcsíkkal
  • ** ÚJ **Mat Warm Ash Metallic (metálszürke)

A Forza 350 vásárlói az alábbi színárnyalatok közül választhatnak 2025-ben:

  • ** ÚJ **Mat Cynos Gray Metallic (metálszürke)
  • ** ÚJ **Carnelian Red Metallic (metálpiros)
  • Pearl Falcon Gray (gyöngyház-szürke)
  • Pearl Nightstar Black (gyöngyházfekete)
  • Mat Pearl Cool White (gyöngyházfehér)

Újdonság 2025-ben a Matt Cynos Gray Metallic (metálszürke) színű Forza 350 Special Edition kivitel, amit piros grafikával és varrásokkal tesz vonzóbbá a Honda.

A Forza 125 vásárlói az alábbi színárnyalatok közül választhatnak 2025-ben:

  • Mat Cynos Gray Metallic (metálszürke)
  • Pearl Falcon Gray (gyöngyház-szürke)
  • ** ÚJ ** Mat Pearl Pacific Blue (gyöngyházkék
  • ** ÚJ ** Mat Pearl Cool White (gyöngyházfehér)

Szintén újdonság 2025-ben a Mat Cynos Gray Metallic (metálszürke) színű Special Edition kivitel, ami bronzszínű kerekekkel és exkluzív grafikával gördül le a futószalagról.

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!