’25-ös Honda Forza 350 stílus + felszereltség 

  • Az elektromos mozgatású szélvédő 180 mm-es tartományban állítható
  • Új, színes, 5”-os TFT-kijelző Honda RoadSync okostelefon-kapcsolattal
  • A Smart Key – okos kulcs –  az ülés, az üzemanyagbetöltő-nyílás és az extraként rendelhető Smart Top Boxot zárját is kezeli
  • Hirtelen fékezéskor Automatikus Vészvillogó (ESS) figyelmezteti a többi közlekedőt

Még szebbek, praktikusabbak és gazdagabban felszereltek lettek a Forza modellcsalád tagjai 2025-re

 A Forza 350 átlagon felüli időjárás-védelme egyebek mellett a 180 mm-es tartományban állítható, motoros mozgatású, kormányról vezérelhető szélvédőnek tudható be. Ezt úgy alakították ki, hogy elterelje a menetszelet a vezető testéről és fejéről, egyben hatékonyan csökkentse a szélzajt. Ugyanakkor arra is gondoltak a tervezők, hogy lakott területre érve már nem a szélvédelem a legfontosabb szempont, és többre értékeli a vezető, ha szabadon elláthat a plexi felett, ezért aztán gombnyomásra, pillanatok alatt legalsó állásba ereszthető a légterelő.

Hogy nagy sebességnél se legyen zavaró a turbulencia, nagyméretű nyílást alakítottak ki a motor elején, jelentősen csökkentve ezzel a légörvények kellemetlen hatásait. 

Az aprólékosan kidolgozott részletek sokasága és a tökélyre csiszolt, határozott vonalakkal megrajzolt formavilág áramvonalassá teszi az új Forza 350-et, stílusos megjelenése pedig azt sugározza, hogy prémium minőségű, sportos, modern robogó áll előttünk. 

A két teljes értékű bukósisak befogadására alkalmas, immáron belsőtér-világítással ellátott, ülés alatti csomagtartó akár ketté is osztható, így külön rekeszbe kerülhet a fejvédő és az esőruha, vagy az A4-es méretű táska. Bal oldali, idomzatba rejtett kesztyűtartója zárható, sőt szintén több részre osztható, ha például telefonunkat és egy üdítőt vagy kulacsot szeretnénk betenni, és USB-C-aljzat elektromos aljzatot is találni benne. A lámpatestek egytől-egyig fénydiódásak. 

Újdonság az 5”-os, színes, áttervezett külső borítású TFT-műszeregység, melyet úgynevezett optikai ragasztással állítanak össze, azaz gyantával töltik ki a kijelző és a fedőüveg közötti rést, ezzel jelentősen csökkentve a tükröződést és hatékonyabbá téve a háttérvilágítást. Ugyancsak a 2025-ös modellév hozadéka az Android- és iOS-alapú okostelefonok vezeték nélküli csatlakozását biztosító Honda RoadSync alkalmazás.

Ezáltal a kijelző roppant egyszerűen használható turn-by-turn navigációra, sőt, ha a vezető sisakbeszélővel motorozik, hívásokat fogadhat és zenét is hallgathat, miközben a háttérvilágítással kiegészített, négyirányú, bal oldali kormánykapcsolóval ösztönösen kezelheti a sokoldalú műszeregységet. Ehhez csupán annyit kell tennie, hogy letölti az ingyenes Honda RoadSync alkalmazást az App Store-ból vagy a Google Play áruházból, és készülékével csatlakozik a műszeregységhez. 

Még közelebbről vizsgálva további műszaki csemegéket is felfedezhetünk, ilyen például a Smart Key rendszer, amely nemcsak a gyújtáskapcsolóhoz és az ülés alatti tárolórekesz zárjához kapcsolódik, hanem az – extraként rendelhető – 45 literes felső dobozt is nyitja-zárja. Ha a vezető, zsebében az okos kulccsal, eltávolodik a motortól, a vezérlőelektronika automatikusan reteszel, még csak meg se kell nyomni a távirányítós kulcson elhelyezett gombot. Az újdonság bevezetése ellenére természetesen a hagyományos módszer is működik, azaz kulccsal is elfordítható a zár. Innovatív megoldásként a zárszerkezetet a motorba építették, ezáltal az nem vesz el helyet a dobozba pakolt holmik elől.

A hátsó irányjelzők Automatikus Vészvillogóként (Emergency Stop Signal, ESS) is hozzájárulnak a menetbiztonsághoz. amint az ABS érzékelőitől kapott jelek arra utalnak, hogy vészfékez a vezető, bekapcsol a négy irányjelző, hogy figyelmeztesse a többi közlekedőt.

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!