Új generációs DAF-tehergépkocsik

A DAF Transport Efficiency filozófiájának részeként a DAF az új generációs DAF járműsorozat új innovációinak teljes csomagját vezeti be ügyfeleink sikerének elősegítése érdekében. A hajtáslánc és az aerodinamikai jellemzők optimalizálása az új generációs DAF 10%-kal jobb üzemanyag-hatékonyságán felül az üzemanyag-fogyasztás akár 3%-os további csökkenését eredményezi, ami új mércét állít fel az iparágban. A még gazdagabb felszereltség és az új PACCAR Connect flottakezelő rendszer további lehetőségeket kínál az üzemeltetés hatékonyságának növelésére. Az új generációs DAF következő fejezetét jelképező típusok már megrendelhetők.

A hatékonyság erejével

  • Optimalizált PACCAR MX-11 és MX-13 motor
    – Új szelepvezérlés (Miller), hűtőfolyadék-szivattyú és levegőkompresszor
    – Optimalizált turbó- és EGR-rendszer
    – B100 FAME biodízelhez előkészítve
  • A hátsó tengely újításai
    – Új kúpkerék a nagyobb erő és tartósság érdekében
    – A fordulatszám-csökkentés következő szintje
  • Oldalszoknya mostantól a Low deck vontató típusokhoz is elérhető
  • Alapkivitelben még gazdagabb felszereltség, teljes mértékben a hatékonyságra hangolva
    – DAF Digital Vision System
    – Prediktív sebességtartás
    – Teljes Aero csomag
    – Alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsok
  • 10 éves PACCAR Connect előfizetés

A biztonság erejével

  • A járművezetőt támogató speciális rendszerek teljes választéka alapfelszereltségként
    – Advanced Emergency Braking system
    – A veszélyeztetett úthasználók fokozott védelme
    – Event Data Recorder (EDR)
    – DAF Side & Turn Assist

A kényelem erejével

  • Még alacsonyabb zajszintek a még fejlettebb fordulatszám-csökkentésnek köszönhetően
  • Új szint a vezethetőségben
  • Új tehergépkocsi-navigációs alkalmazás és csatlakoztatott tehergépkocsi-navigáció

A DAF 2021-ben mutatta be a távolsági- és nehézfuvarozásra szánt iparágvezető, új generációs XF, XG és XG+ járműveit, majd 2022-ben a regionális és kereskedelmi alkalmazásokhoz készült sokoldalú XD sorozatot. Minden új generációs DAF járművet az EU tömegekre és méretekre vonatkozó új előírásai szerint fejlesztenek, ami kategóriaelső aerodinamikai jellemzőket, üzemanyag-hatékonyságot és alacsony CO2-kibocsátást eredményez. Az új kialakításhoz nagy ablakok és alacsony övvonalak tartoznak, amelyek a digitális kamerákkal kombinálva felülmúlhatatlan közvetlen látóteret, és ezáltal kivételes biztonságot nyújtanak. Rendkívüli tágasságuk, fantasztikus illesztéseik és felületeik, valamint minőségük és vezetési jellemzőik miatt az új generációs DAF-tehergépkocsik a járművezetők kedvencei.

A hatékonyság, a biztonság és a kényelem terén felállított új mércék miatt az új generációs DAF XD, XF, XG és XG+ tehergépkocsikat 2022-ben és 2023-ban is kitüntették az „Év nemzetközi tehergépkocsija” díjjal, amelyet további rangos elismerések követtek Európa vezető szállítmányozási szaklapjaitól és szervezeteitől.

Az innovációk széles választékának köszönhetően a piacon kapható legjobb tehergépkocsik most még jobbá válnak az üzemeltető és a járművezető számára egyaránt. Ezek a már megrendelhető járművek az új generációs DAF következő fejezetét képviselik.

A hatékonyság ereje

Az összes új generációs DAF-tehergépkocsi a tökéletes aerodinamika, a rendkívül hatékony PACCAR MX-11 és MX-13 motorok (270 kW/370 LE-től 390 kW/530 LE teljesítményig) és a járművezetőt támogató speciális rendszerek széles választékának előnyeit nyújtja, ami lenyűgöző, akár 10%-os üzemanyag-megtakarítást eredményez. A hajtáslánc és az aerodinamikai jellemzők fejlesztésének köszönhetően most további 3%-os csökkenés érhető el az üzemanyag-fogyasztásban.

Számos új generációs DAF modell megfelel a Maut 3. osztály követelményeinek, ami évente több ezer eurós német útadó-megtakarítást eredményezhet.

A DAF XD, XF, XG és XG+ hajtásláncának hatékonyságát a Miller-elv szerint működő új motorszelep-vezérléssel optimalizálták. Emellett kettős meghajtású hűtőfolyadék-szivattyút is alkalmaznak ezeken a típusokon, amely alacsony terhelésű hűtési körülmények között elektromos árammal működik, nagy hűtési teljesítményigény esetén pedig ékszíj hajtású. A maximális hatékonyság érdekében a járműveket kéthengeres, tengelykapcsolós légkompresszorral szerelték fel. A turbó- és EGR-rendszereket úgy korszerűsítették, hogy harmonikusan illeszkedjenek az új szelepvezérléshez. Az új üzemanyag-befecskendezők kiváló hatékonyságot, megbízhatóságot és tartósságot biztosítanak.

Hátsó híd újításai

A DAF népszerű SR1344 hátsótengely-programjában is számos újítást vezet be. Az új kúpkerék kialakítás nagyobb erőt és tartósságot biztosít, és lehetővé teszi a PACCAR MX-13 legnagyobb teljesítményének, a 390 kW/530 LE alkalmazását. Ez biztosítja, hogy minden PACCAR MX motor optimálisan részesülhessen a DAF fordulatszám-csökkentési filozófiájának előnyeiből.

Az új sebességváltási stratégia és a motor új optimalizálásai lehetővé teszik a 2,05:1 hátsó tengely áttételi arány alkalmazását a legnépszerűbb 315/70 R22,5 abroncsmérettel kombinálva, hogy a lehető leggazdaságosabb üzemanyag-felhasználást lehessen elérni a 4×2-es vontató típusok valamennyi motorjánál. 85 km/h-s utazósebességnél további 7%-kal alacsonyabb fordulatszám (1030 helyett 950) érhető el.

Emellett az SR1344 tengelyprogram a 2,64:1 tengelyáttétellel egészült ki, csiszolt fogaskerékkel a maximális hatékonyság érdekében.

Az új generációs DAF modellek hatékonyságának optimalizálása érdekében a 4×2 és 6×2 változatok* alapfelszereltségéhez hozzátartozik (a hagyományos tükröket felváltó) DAF Digital Vision kamerarendszer, a prediktív sebességtartás és az alacsony ellenállású gumiabroncsok, amelyek további 6%-os üzemanyag-megtakarítást tesznek lehetővé. Azon ügyfelek esetében, akik korábban nem rendelték meg ezeket a funkciókat, a teljes üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás akár 9%-kal is csökkenhet. A mindennapi gyakorlatban azonban az üzemanyag-hatékonyság növekedése még ennél is nagyobb lehet, mivel az aerodinamikai csomag szintén az alapfelszereltség része.

PACCAR Connect 10 évre

Minden új generációs DAF-tehergépkocsihoz 10 éves PACCAR Connect előfizetés jár. Ez az új online flottakezelő platform valós idejű információkat nyújt a teljes flotta, az egyes járművek, valamint a járművezetők teljesítményéről, ezáltal segítve az üzemeltetőket a hatékonyság és a haszon optimalizálásában. A platform a hatékony vezeték nélküli járműfrissítéseket is lehetővé teszi.

A PACCAR Connect fő előnye az úgynevezett „külső felektől” származó, meglévő logisztikai alkalmazásokkal való egyszerű integráció, amely új mércét állít fel a flottakezelő rendszerek terén. Megkönnyíti az összes logisztikai folyamat egyetlen eszközről történő nyomon követését, ami jelentősen megnöveli a járművezető kényelmét. A maximális hatékonyság érdekében a PACCAR Connect a „geokerítés” funkciót is használja, amely értesíti a bázisállomást vagy a célállomást, amikor egy tehergépkocsi megközelíti a szállítási helyszínt.

B100 FAME biodízel

Az ügyfelek sikerének elősegítése érdekében 2025 elejétől elérhetővé válnak a PACCAR MX motor B100 FAME biodízellel működő változatai is. A Low deck vontatókhoz mostantól oldalszoknya is rendelkezésre áll, amely további lehetőségeket kínál a jármű hatékonyságának növelésére.

A cikknek még nincs vége!
Lapozz a következő oldalakra!