A 2020-as Porsche Taycan tulajdonosok mostantól felére csökkenthetik az otthoni töltés idejét

A töltési idő 10,5-ről 5,3 órára csökken a Performance Battery Plus modellek esetében, amelyek 19,2 kW-os 2. szintű töltőhöz vannak csatlakoztatva

A Porsche Taycan lehet, hogy az egyik leggyorsabb EV körül, de van egy dolog, ami határozottan nem gyors, legalábbis a 2020-as korai autóknál nem. Ha csak egy szupergyors DC töltőhöz fér hozzá 2. szintű AC töltőhöz, akkor az akkumulátor feltöltése életkorot vehet igénybe.

Az első Taycans csak 9,6 kW-os töltést tudott váltakozó árammal használni, és ez azt jelentette, hogy a standard akkumulátor feltöltése 9,5 órát vett igénybe, míg a nagyobb teljesítményű Battery Plus csomaggal rendelkező autók 10,5 órát igényeltek. De most a Porsche-nak van kiadott egy továbbfejlesztett 19,2 kW-os fedélzeti töltési modult, amely lehetővé teszi a 2020-as modellévű autók számára, hogy kétszer olyan gyorsan töltsenek fel, ha megfelelően gyors külső töltőhöz csatlakoztatják.

Ez a 9,5 órás maraton, amellyel a szokásos akkumulátorral tölthetik az autókat 0-100 százalékról 4,8 órára, míg a Performance Battery Plus modellek töltési ideje végtelen 10,5 óráról 5,3 órára javul. A frissítés lehetővé teszi az idősebb autók számára a Plug and Charge élvezetét is, ami azt jelenti, hogy az autó automatikusan rendezi a számlázást, amikor csatlakoztat egy kereskedelmi töltőhöz, feltéve, hogy van My Porsche fiókja.

Ez azonban nem egyszerű aver-air frissítés. Minél több nagy teljesítményű töltőmodul $ 1 850,15 plusz körülbelül 12 órás munka, ami azt jelenti, hogy jóval több mint $ 4000 all-inre néz. Bárki vásárol vadonatúj Taycan doboz már megrendelheti autóját a továbbfejlesztett töltővel, $ 1,680 opcióként.

És ha otthon csak egy 7 kW-os töltője van, akkor gyorsabbra lesz szüksége a továbbfejlesztett Taycan töltési képességének kihasználásához. A Porsche 19,2 kW-os fali töltőcsatlakozója 5 hüvelykes érintőképernyővel, wifi-kapcsolattal rendelkezik a szoftverfrissítésekhez és az összes fontos Porsche logóval, és a $ 1,586 esetén a tiéd lehet.