A 2023-as Hyundai Santa Fe hibridnek nagyobb a nyomatéka, mint a 3,5 literes V6-os, és nagyobb a teljesítménye, mint a turbódízelnek

A Hyundai Santa Fe család kibővült Ausztráliában az új hibrid változat bevezetésével, amely az első hibrid SUV, amelyet a Down Under autógyár eladott.

A Santa Fe Hybrid meghajtásáról egy 1,6 literes T-GDi Smartstream motor gondoskodik, amelyet egy 44,2 kW-os villanymotor egészít ki, amely 1,4 kWh-s lítium-ion polimer akkumulátorcsomagból nyeri az energiát. A hatfokozatú automata sebességváltónak köszönhetően az erő mind a négy keréken keresztül jut el. A SUV kombinált 169 kW (227 LE) és 350 Nm (258 lb-ft) nyomatékra alkalmas.

A Hyundai azzal büszkélkedhet, hogy a Santa Fe Hybrid nagyobb forgatónyomatékkal rendelkezik szélesebb fordulatszám-tartományban, mint a rendelkezésre álló 3,5 literes Smartstream V6, és nagyobb a csúcsteljesítménye, mint a 2,2 literes turbódízel, miközben üzemanyag-hatékonyabb. A Santa Fe Hybrid 6,0 ​​l/100 km-t (39,2 mpg) szürcsöl a kombinált ciklusban, és 6,2 l/100 km-t (37,9 mpg) városi ciklusban.

Sok más Ausztráliában értékesített Hyundai-modellhez hasonlóan a Santa Fe Hybrid is egyedülálló felfüggesztési dallamot kapott, amelyet a helyi utakhoz terveztek. A Hyundai fejlett HTRAC összkerékhajtási rendszerével is rendelkezik, amely elektronikus, változtatható nyomaték-osztott tengelykapcsolóval rendelkezik, aktív nyomatékszabályozással az első és a hátsó tengely között.

A Hyundai Australia a Santa Fe Hybridet Elite (63 000 AU $ / 42 479 USD)) és Highlander (69 550 AU $ / 47 165 USD) kiszerelésben fogja értékesíteni. Mindkét modell olyan funkciókkal rendelkezik, mint a távoli intelligens parkolási asszisztens, intelligens elektromos csomagtérajtó, Shift-by-Wire sebességváltó, 12,3 hüvelykes digitális műszercsoport, 10,25 hüvelykes infotainment rendszer, 10 hangszórós Harman Kardon audiorendszer, vezeték nélküli okostelefon-töltés, távirányító motorindítás, valamint az autógyártó teljes SmartSense vezetőtámogató és fejlett aktív biztonsági technológiái.

A Hyundai Santa Fe Hybrid hatüléses kivitelben is elérhető lesz Highland-felszereléssel, egy pár második sor kapitányüléssel.

“A Santa Fe Hybrid hozzáadásával, beleértve az új, hatüléses opciót is, új vonzerőt kölcsönöz egyre népszerűbb nagy SUV-nk legújabb fejlesztésének” – mondta a Hyundai Motor Company Australia vezérigazgatója, Ted Lee sajtóközleményben. „Az ausztrál családok kedvence, Santa Fe továbbra is a stílus, a tér, a luxus és a technológia csábító kombinációját kínálja, immár a hibrid hajtáslánc teljesítmény- és hatékonysági előnyeivel.”