A 2024-es Honda CB650R stílusa és felszereltsége

24YMHONDACB650RSOCIAL
  • Lendületesen fejlődő Neo Sports Café formanyelv
  • Új, 5”-os, színes TFT-kijelző Honda RoadSync funkcióval. Okostelefonhoz csatlakoztatva a műszeregység – többek között – navigációs eszközként is használható, és a készülék további funkciói is könnyen elérhetőek motorozás közben
  • Új, egyszerűsített bal oldali kormánykapcsoló, amit háttérvilágítással egészítettek ki, hogy sötétben is könnyen kezelhető legyen
  • Minden elemében LED-világítás és új, ferdén metszett fényszóróhoz passzoló hátsó lámpa

A CB650R feszesre húzott öltözékben, új, ferdén metszett fényszóróval, ugyanilyen stílusú hátsó lámpával és csekély túlnyúlású, éles vonalakkal tagolt faridommal lép színre 2024-ben. Letisztult, trapézszerű körvonalát semmi nem töri meg, a minden elemében LED-világítás – beleértve az új hátsó lámpát is – észrevétlenül simul a vadonatúj idomzatba.

Az új hűtőburkolattól elindulva érzékien kanyargó, dinamizmust sugárzó ívek futnak végig a motoron, céltudatos és lényeglátó tervezésről árulkodva. A gyújtáskapcsolót is magában foglaló, hosszúkás üzemanyagtartály továbbra is a Neo Sports Café modellcsalád egyik legfőbb dizájneleme, lágy vonalai kiemelik a fémfelületeket és koronaként szaladnak körbe a négyhengeres erőforrás felett. A motor erényei közé sorolható a kimondottan nagy, 35°-os kormányelfordítási szög, hiszen így könnyedén teljesíthetőek a lassú, technikás kanyarok és a szűk visszafordítók.

Az új nyeregtartó egység formájához igazodik a vezető- és az utasülés kialakítása, ám a módosítás nem érintette az ülésmagasságot, ami továbbra is 810 mm. A nyereg alatt a telefonok és más eszközök töltésére szolgáló USB Type-C aljzat található.

Új a műszeregység is, a prémium minőségű, 5”-os, színes TFT-kijelző különlegessége, hogy most először alkalmaztak a Hondánál úgynevezett optikai ragasztást, azaz gyantával töltötték ki a kijelző és a fedőüveg közötti rést, ezzel jelentősen csökkentve a tükröződést és hatékonyabbá téve a háttérvilágítást. Hogy a vezető még inkább személyre szabhassa új Hondáját, többféle stílusú (Bar, Circle és Simple) grafikát állíthat be a kijelzőn, és – a CB650R történetében most először – a műszeregység iOS és Android rendszerű készülékkel is társítható.

Ezáltal a kijelző roppant egyszerűen használható turn-by-turn navigációra, sőt ha a vezető sisakbeszélővel motorozik, zenét hallgathat, hívásokat fogadhat vagy meghallgathatja a legfrissebb időjárás-előrejelzést, miközben a háttérvilágítással kiegészített, négyirányú kormánykapcsolóval ösztönösen kezeli a sokoldalú műszeregységet. Ehhez csupán annyit kell tennie, hogy letölti az ingyenes Honda Roadsync alkalmazást az App Store-ból vagy a Google Play áruházból, készülékével csatlakozik a CB650R-hez, és már indulhat is.

Az új CB1000 Hornet, a visszatérő CBR600RR és az innovatív Honda E-Clutch áll a Honda standjának középpontjábana Milánói Motorkiállításon