360 fokos környezeti értékelés dokumentálja a Mercedes EQE SUV környezeti hatását

Mercedes-Benz EQE SUV AMG Line Exterior, Night Package, Velvet brown metallic, 22" AMG multi-spoke light-alloy wheels, Electric Art Line Interior, Leather Nappa balao brown/neva grey Mercedes-Benz EQE SUV AMG Line Exterior, Night Package, Velvet brown metallic, 22" AMG multi-spoke light-alloy wheels, Electric Art Line Interior, Leather Nappa balao brown/neva grey

A környezeti teljesítmény figyelembevétele a fejlesztési fázisban történik A töltéshez és az akkucsomag gyártásához használt energiahordozók beleszámítanak a teljes CO₂ kibocsátásba A Mercedes-Benz 360 fokos környezeti ellenőrzése külső szakértők által ellenőrzött Az EQE SUV egy újabb fontos mérföldkő a Mercedes-Benz új autó flottájának 2039-ig történő nettó CO₂-semlegessé tétele felé vezető úton. Amikor egy új modellt fejlesztenek, a hármas csillaggal ellátott márka figyelmet fordít a környezeti teljesítményére az autó egész életciklusában. Az környezetbarát termékfejlesztés eredményeként a Mercedes-Benz 2005 óta közzéteszi a termékkel kapcsolatos környezeti információkat, amelyeket független szakértők ellenőriznek és röviden dokumentál. A legújabb kiadás, amely az EQE 350+ SUV (WLTP: átlagos villamos energiafogyasztás: 21,8-17,6 kWh/100 km; CO₂ kibocsátás: 0 g/km)[1] részletes környezeti értékelését tartalmazza, itt tölthető le.

Az alábbiakban részleteket találunk ennek az elektromos SUV-nak az életciklus-értékeléséről: A Mercedes-Benz két helyzetet mutat be, amelyben megmutatja, hogyan használják megújuló energiaforrásokat, mindkét esetben 250 000 kilométeres megtett úttal számolva. Ha megújuló energiát használnak az akkumulátor töltéséhez és az akkucellák gyártásához, a CO₂ kibocsátás közel fele csökkenthető az EQE SUV teljes életciklusában egy Mercedes-Benz elemzése[2] alapján, amelyben különböző energiaforrásokat vettek figyelembe. A második megközelítés a hagyományos áramkeverékkel számol. Összesen 132 darabot állíthatnak elő az EQE 350+ számára a kombinált súlyuk 65,1 kilogramm, megújuló anyagokat, például műanyag újrahasznosításból és megújuló nyersanyagokból, takarékosan felhasználva. Például a DINAMICA egy minőségi újrahasznosított mikroszálas anyag, amely hasonló kinézetű és érzetű, mint a velúr, és amelyet üléshuzatként használnak. A DINAMICA-ban található anyagok újrahasznosított poliészterből és vízbázisú poliuretán termékekből, például anyagokból és PET palackokból származnak. A felhasznált akkumulátorcellák kémiai fenntarthatóságában jelentős javulást jelent az optimális arányú aktív nikkel, kobalt és mangán anyag 8:1:1 aránya, amely a kobalt tartalmat 10%-ra csökkenti. Minden Mercedes-Benz személyautó és kisteherautó gyár a világon 2022 óta CO₂-semleges. További információ itt. A Mercedes-Benz saját lítiumion akkumulátor újrahasznosító üzemet épít Németországban, hidrometallurgia alapján, hogy javítsa az EQ járművek lítiumion akkumulátor-rendszerének körforgását. Az ezt célzó pilóta projekt tervezésével várhatóan több mint 96% -os újrahasznosítási arányt érnek el, és 2023 végén indulnak. További információ itt. 2021 óta a Mercedes-Benz zöld árammal kiegyenlíti az energia felhasználást, amikor az ügyfelek európai, amerikai és kanadai közterületi töltőállomásokon töltik az autóikat a Mercedes me Charge-t használva[3]. A zöld áram tanúsítványok biztosítják, hogy ugyanolyan mennyiségű áramot tápláljanak vissza az elektromos hálózatba megújuló forrásokból. További információ itt.

  • [1] Az áramfogyasztás az 2017/1151/EU rendelet alapján lett meghatározva.
  • [2] Az elemzés során a Sphera Solutions GmbH LCA szoftverét és adatbázisát (SP2023.01 verzió) használták.
  • [3] A “Mercedes me Charge” szolgáltatás használatához külön töltési szerződés szükséges a kiválasztott harmadik fél szolgáltatóval, amelyen keresztül a töltési folyamatok fizetése és számlázása történik. A Mercedes me connect szolgáltatások használatához szükséges egy személyes Mercedes me azonosító és az egyetértés a Mercedes me connect szolgáltatások használatára vonatkozó felhasználási feltételeivel.