A ’24-es modellévi Honda CBR650R stílusa és felszereltsége

24YMHONDACBR650R
  • Sebesség ihlette, még harciasabb és sportosabb formaterv
  • Új, 5”-os, színes TFT-kijelző Honda RoadSync funkcióval. Okostelefonhoz csatlakoztatva a műszeregység – többek között – navigációs eszközként is használható, és a készülék további funkciói is könnyen elérhetőek motorozás közben
  • Új, egyszerűsített bal oldali kormánykapcsoló, amit háttérvilágítással egészítettek ki, hogy sötétben is könnyen kezelhető legyen
  • A világítás minden eleme, így a megújult első és hátsó lámpa is LED

Fotókon és videókon ’24-es modellévi Honda CBR650R

A CBR650R sportos mivoltáról árulkodik a csodaszép, négyhengeres erőforrás is, amit új, szinte mindent látni engedő félidomok ölelnek lengén körbe, magabiztosan ejtve rabul a tekinteteket. Ugyancsak áttervezték a nagy fényerejű, LED-es, dupla fényszórót, valamint a látványos alsó és felső idomokat, melyekkel karcsú, egyszersmind izmos motorkerékpár benyomását kelti a modell.

Sportos maga az üléspozíció is, különösképp, hogy a kormánycsutkák a felső villahíd aljához kapcsolódnak és a lábtartók helyzetét is optimalizálták. Az új nyeregtartó egység még a korábbinál is kompaktabb, ily módon teljesen belesimul a motor hátsó részébe, s még céltudatosabbnak hat a modell. Erre a minimalista stílusra játszanak rá a falatnyi hátsó oldalelemek is, akárcsak az acél rendszámrögzítő-sárvédő konzol.

A vezető és az utas ülését természetesen az áttervezett hátsó traktushoz igazították, az ülőlap talajhoz viszonyított távolsága ellenben nem változott, maradt 810 mm. Hogy teljes legyen a kiszolgálás, a nyereg alatt USB Type-C töltőaljzat bújik meg.

Új a műszeregység is, a prémium minőségű, 5”-os, színes TFT-kijelző különlegessége, hogy most először alkalmaztak a Hondánál úgynevezett optikai ragasztást, azaz gyantával töltötték ki a kijelző és a fedőüveg közötti rést, ezzel jelentősen csökkentve a tükröződést és hatékonyabbá téve a háttérvilágítást. Hogy a vezető még inkább személyre szabhassa új Hondáját, többféle stílusú (Bar, Circle és Simple) grafikát állíthat be a kijelzőn, és – a CBR650R történetében most először – a műszeregység iOS és Android rendszerű készülékkel is társítható.

Ezáltal a kijelző roppant egyszerűen használható turn-by-turn navigációra, sőt ha a vezető sisakbeszélővel motorozik, zenét hallgathat, hívásokat fogadhat vagy meghallgathatja a legfrissebb időjárás-előrejelzést, miközben a háttérvilágítással kiegészített, négyirányú kormánykapcsolóval ösztönösen kezeli a sokoldalú műszeregységet. Ehhez csupán annyit kell tennie, hogy letölti az ingyenes Honda Roadsync alkalmazást az App Store-ból vagy a Google Play áruházból, készülékével csatlakozik a CBR650R-hez, és már indulhat is.

Az új CB1000 Hornet, a visszatérő CBR600RR és az innovatív Honda E-Clutch áll a Honda standjának középpontjában a Milánói Motorkiállításon