A ’24-es CB500 Hornet stílusa és felszereltsége

24YMCB500 HORNET

  • Irányítást megkönnyítő, fordulékonyságot szolgáló, aerodinamikailag hatékony, streetfighter stílusú idomzat
  • Vadonatúj, LED első és hátsó lámpatest
  • Új, 5″-os, színes TFT-kijelző Honda RoadSync alkalmazással. A műszeregység okostelefonhoz csatlakoztatva – többek között – navigációs eszközként is használható
  • Új, egyszerűsített bal oldali kormánykapcsoló, amit háttérvilágítással egészítettek ki, hogy sötétben is könnyen kezelhető legyen

Tagadhatatlan, hogy az új CB500 Horneten a 750-es Hornet érzékiséget sugárzó formajegyei köszönnek vissza, elvégre a nagy testvérhez hasonlóan a „Digitális Dinamizmus” jegyében született. Ékalakú, előre súlyozott sziluettje, erőt sugárzó üzemanyagtartálya, karcsú farrésze és hangsúlyos, tölcsérszerű fejidoma egyaránt magára vonja a tekintetet.

A lelkiismeretes tervezésnek köszönhetően az idomok és a fényszóró oldalsó csatornái az üzemanyagtartály felső részére terelik el a menetszelet, ami egyenletesebbé varázsolja a kormányzást és fokozza a fordulékonyságot. Fontos újítás, hogy a LED-fényszóró éppoly messzire világít, mint a korábbi CB500F esetében, de nagyobb területet világít be, hogy még élvezetesebbek legyenek az éjszakai motorozások. A fejlesztés biztonsági és baleset-megelőzési szerepe sem elhanyagolható, főként a kanyarokban jelent nagy segítséget a vezetőnek. Természetesen a CB500 Hornet minden lámpateste LED, beleértve az új, elegáns hátsó lámpát is.

Ha ismerős a műszeregység, az nem véletlen, ugyanis a CB1000R-en megismert, 5”-os, színes TFT-kijelző található a Horneten. Érdekesség, hogy most először alkalmaztak a Hondánál úgynevezett optikai ragasztást, azaz gyantával töltötték ki a kijelző és a fedőüveg közötti rést, ezzel jelentősen csökkentve a tükröződést és hatékonyabbá téve a háttérvilágítást. Hogy a vezető még inkább személyre szabhassa új Hondáját, többféle stílusú (Bar, Circle és Simple) grafikát állíthat be az – iOS és Android rendszerű készülékkel társítható – műszeregységen.

Ezáltal a kijelző roppant egyszerűen használható turn-by-turn navigációra, sőt, ha a vezető sisakbeszélővel motorozik, hívásokat fogadhat és zenét is hallgathat, miközben a háttérvilágítással kiegészített, négyirányú kormánykapcsolóval ösztönösen kezelheti a sokoldalú műszeregységet. Ehhez csupán annyit kell tennie, hogy letölti az ingyenes Honda Roadsync alkalmazást az App Store-ból vagy a Google Play áruházból és készülékével csatlakozik a CB500 Hornethez.

A változó keresztmetszetű, kónuszos kormánnyal rendkívül ösztönös a motor irányítása és könnyű az egyensúlyozás. Ezt szolgálja a – testalkattól függetlenül – kényelmes, természetes üléshelyzetet ígérő, csupán 785 mm-es magasságban rögzített nyereg is. A motor sportosságát tovább fokozzák az irányítást megkönnyítő, karcsú, alumínium lábtartók.

Sokat elárul a CB500 Hornetről, hogy 145 mm-es szabad hasmagassággal büszkélkedhet, hossza 2080 mm, magassága 1060 mm, szélessége pedig 800 mm. Méretes üzemanyagtartálya 17,1 liternyi benzint képes elnyelni, vagyis a 3,5 L/100 km-es üzemanyag-fogyasztást figyelembe véve 485 km feletti hatótávolsággal kecsegtet.