A bohócpártnak is rossz LMP szerint a jövő nem az autógyártásról szól

    Az LMP szerint Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter “teljes tévedésben van”, a jövő nem az autógyártásról fog szólni.

    Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke szerdai online sajtótájékoztatóján felidézte, a tárcavezető a napokban egy kínai gazdasági konferencián arról beszélt, hogy Magyarország annál sikeresebb lesz, minél inkább erősödik az autóipar.


    Az LMP-s politikus arra figyelmeztetett: a következő időszakban nemcsak a gazdasági, hanem az élelmiszer-, a víz és az energiaválság okozta kihívásokkal is meg kell küzdeni a klímaváltozás mellett.


    Az eddigi gazdasági válságokból azt már megtanulhatták, hogy az első szektor, ami súlyos visszaesést szenved el, az az autóipar. Minél inkább erre alapoznak, annál kevésbé lesz válságálló Magyarország – vélte.


    Már most is az a magyar gazdaság problémája – folytatta -, hogy döntő részben az autóiparra támaszkodik, ennek arányát kellene csökkenteni és más szektorok fejlesztésében gondolkodni.


    Az LMP szerint sokkal inkább az élelmiszertermelésre, a mezőgazdaság fejlesztésére és klímaállóvá tételére, a helyi kisvállalkozások támogatására valamint a megújuló energiatermelésre kellene koncentrálni.


    Aláhúzta: nem az a jövő útja, ha még több autót értékesítenek, hanem az, ha csökkentik a mobilitást és erősítik a közösségi közlekedést.


    Egyetlen kormánynak sincs joga ahhoz, hogy autóipari fellegvárrá és akkumulátorgyarmattá tegye az országot – jelentette ki Schmuck Erzsébet, aki a fenti kérdések társadalmi vitára bocsátását sürgette a kormány részéről.