A 99-es busz vonalát ellenőrizték a fővárosi rendőrök, két embert letartóztattak

2022.10.28. Ikarus 260 búcsúztatója a 99-es viszonylatról. Karácsony Gergely főpolgármester, Pikó András józsefvárosi és Gajda Péter kispesti polgármester közös sajtóbejáráson búcsúztatta a régi és indította el az új buszokat a viszonylaton.

A BRFK és a BKK együttműködésében újra a fővárosi buszok biztonságát ellenőrizték a rendőrök. Az egynapos akció alatt két embert letartóztattak, egy esetben pedig helyszíni bírságot szabtak ki.

A Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében 2023. január 19-én újabb busz útvonalát ellenőrizték a BRFK munkatársai, akik rendszeresen járőröznek a közösségi közlekedési eszközökön. Ezúttal a 99-es járat, annak megállóhelyei és környéke került sorra.

Az akció közben a rendőrök a buszokon jogsértést nem tapasztaltak. A megállókban és azok környékén két férfit fogtak el: az egyiket garázdaság miatt körözték, a másikat pedig azért tartóztatták le, mert a számára kiszabott pénzbírságot nem fizette be. Egy esetben köztisztasági szabálysértés miatt helyszíni bírságot szabtak ki a hatóság emberei.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A jövőben újabb járatokat, megállóhelyeket és azok környékét fogják ellenőrzik a rendőrök.​

Budapesti Közlekedési Központ