A Bentley a Special R Type Continental 70. születésnapját ünnepli az egyszeri GT-vel

A Bentley örökségparkjának tagja, az R Type Continental vonalai inspirációt szolgált a 2003-as Continental GT számára

1953-ban, egy Dr. A svájci Rowland Guenin elefántcsontfehér R típusú Continental anyagot rendelt el. Az akkoriban a leggyorsabb négyüléses luxusautó a földön, az autó ma a Bentley örökséggyűjteményének egyik csillaga, és 70. születésnapjának ünneplésére, az autógyártó modern tiszteletet teremtett neki.

Bár Bentley éppen 208-ban épült R típusú kontinensek, az autó gyorsan legendává vált. Egy 4,6 literes inline hatgal, amely 153 lóerőt ( 114 kW / 155 PS ) -et produkált, “ mágikus szőnyegnek nevezték, amely korában nagy távolságokat pusztít el ”.

Szelleme és három különálló karaktervonala ( a tetővonal, a hátsó ütés, és az első kerekektől a test oldalán lefelé vezető távvezeték ) inspirálta a első generációs Continental GT, amely tengeri változást jelentett Bentley történetében. Valójában ez a JAS 949 néven ismert autó inspirációt adott a modern Continental számára, mivel a cég 2001-ben visszavásárolta, csak két évvel a modern autó debütálása előtt.

E különleges bizottság egyetlen megfelelő kiindulópontja a legújabb generáció volt Continental GT Azure. Régi angol fehér színben készült, amely az elefántcsontfehér hűséges kikapcsolódása. A festék a csillogó króm fényes művek ellen játszik.

A krikettgolyó bőr megtalálható a modern autó belsejében, amelyet úgy választottak, hogy megismételje a szüreti jármű belsejét. Időközben kontrasztot nyújt a Beluga bőrcsövek, amelyeket kézzel alkalmaznak.

A burkolat egy Burr dió furnér, amelyet nyitott pórusú kivitelben kaptak, bólintva a 70 éves R Type Continental patinájára. A klasszikus Bentley körvonalait szintén hozzáadták a műszerfal furnérához és a belső futófelület lemezekhez, rámutatva, hogy mit ünnepel ez az egyszeri Continental GT.

A motorháztető alatt azonban a speciális autó modern. 4,0 literes motorja két hengerrel rendelkezik, mint a klasszikus, és másfélszer nagyobb energiát szolgáltat, 542 lóerővel ( 404 kW / 549 PS ) mind a négy kerékre elküldve.

A Bentley házon belüli testreszabási osztálya, a Mulliner által készített, a 2023-as egyszeri Continental GT Azure mostantól az Egyesült Királyság sajtóflottájának részeként üzembe helyezi a márkát.

carscoops