A BMW átfogó újításokkal és modellfrissítésekkel színesíti a nyarat (2.)

+++ Érkezik az új BMW 7-es sorozat harmadik tisztán elektromos meghajtású modellváltozata
+++ A BMW X5 és a BMW X6 motorházteteje alatt új soros hathengeres dízelmotor mutatkozik be
+++ A QuickSelect koncepció szerint felépített, továbbfejlesztett BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia, valamint a BMW 8.5 operációs rendszer újabb modellekben válik elérhetővé
+++ A BMW i7 és a BMW iX palettáján a többszerződéses Plug & Charge funkció és a MAX RANGE funkció is debütál
+++ Az M Sport Pro csomag a BMW X1 és a BMW iX1 modellváltozataihoz is megrendelhető lesz
+++ Számos modell portfólióját új utastér-kárpitok és karosszériafényezési árnyalatok gazdagítják tovább

BMW Intelligent Personal Assistant kibővített funkciókkal

Azokban a BMW modellekben, amelyekben gyárilag vagy utólagos frissítésként* a BMW 8.5 operációs rendszer dolgozik, 2023 nyarától a BMW Intelligent Personal Assistant kibővített funkciókat kínál. A digitális társ a járműspecifikáció és az adott vezetési szituáció függvényében képes lesz javaslatot tenni a sebességkorlátozó funkció deaktiválására, SPORT vezetési üzemmódba kapcsolni vagy a támogatott vezetési üzemmódokat aktiválni. A jövőben az üléspozíció is beállítható lesz élőbeszéd útján érkező hangutasításokkal. A szükséges felszereltséggel ellátott tisztán elektromos meghajtású modellekben ugyancsak hangutasítással lesz aktiválható a MAX RANGE funkció és vezérelhető a BMW IconicSounds Electric portfólió.

Sőt mi több, a BMW Intelligent Personal Assistant arra is képes lesz, hogy proaktív módon bemutassa a vezetőnek a korábban nem használt, új funkciókat (így például a kedvenc rádióállomások eltárolásának lehetőségét), illetve hogy hangutasítások útján állítsa be a légkondicionálót és a BMW Ívelt Kijelző fényerejét. A digitális társat ábrázoló grafika, amely a technológia utasokkal folytatott beszélgetése során látható, további tíz különböző szimbólum mentén képes megjelenni.

M Sport Pro csomag a BMW X1 és a BMW iX1 modellváltozataihoz

2023 júliusában a BMW X1 és a BMW iX1 opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáján a típus-specifikus M Sport Pro csomag is megjelenik. Ez az opció az M Sport csomag kibővített változataként válik elérhetővé, még inkább előtérbe helyezve a kompakt méretű Sports Activity Vehicle modell sportosságát.

Az M Sport Pro csomag olyan tételeket foglal magába, mint a kibővített M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag, az M hátsó légterelő szárny, a vörös – vagy igény szerint kék – féknyergekkel szerelt M Sport fékrendszer és az M biztonsági övek. Az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető adaptív LED-technológiás első fényszórók esetében a csomag M Shadowline világítást is tartogat.

Veganza anyagborítású ülőfelületek a BMW X1, a BMW iX1 és a BMW 2-es Active Tourer újításaként

A BMW X1, a BMW iX1 és a BMW 2-es Active Tourer prémium minőségét 2023 júliusától új utastér-kárpitok fokozhatják tovább. A Veganza anyagborítású ülőfelületek mindegyik modellhez elérhetővé válnak, az opcionális extrafelszereltség részeként.

A bőrszerű tulajdonságokkal rendelkező vegán anyagborítás Black, Mocha és Oyster árnyalatokban lesz megrendelhető. Az M Sport csomaggal felszerelt modellekhez a kék kontrasztvarrást viselő, Black árnyalatú M Alcantara/Veganza kettős kárpitozás is elérhetővé válik.

A BMW 3-as limuzin, a BMW 2-es Coupé és a BMW M2 palettáját új karosszériafényezési árnyalatok színesítik

Az aktuális BMW modellekhez megrendelhető, új karosszériafényezési árnyalatokkal a bajor prémiummárka ügyfelei még inkább személyre szabhatják autójuk megjelenését. 2023 júliusától a BMW Individual részleg Frozen Pure Grey metál és Frozen Portimao Blue metál karosszériafényezési árnyalatai a BMW 3-as limuzinhoz, a BMW 2-es Coupé modellhez és a nagyteljesítményű BMW M2 sportautóhoz (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 9,6 – 9,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 218 – 222 gramm / km) lesznek megrendelhetők.

A BMW új modelljei 2023 nyarától**

BMW 7-es sorozatTeljesítmény
(kW / lóerő)
Energiafogyasztás (WLTP)
(kWh / 100 km)
Károsanyag-kibocsátás (WLTP)
(gramm / km)
BMW i7 eDrive50335 / 45519,1 – 20,30
    
BMW X5Teljesítmény
(kW / lóerő)
Üzemanyag-fogyasztás (WLTP)
(liter / 100 km)
Károsanyag-kibocsátás (WLTP)
(gramm / km)
BMW X5 xDrive40d259 / 3527,3 – 8,4190 – 221
    
BMW X6Teljesítmény
(kW / lóerő)
Üzemanyag-fogyasztás (WLTP)
(liter / 100 km)
Károsanyag-kibocsátás (WLTP)
(gramm / km)
BMW X6 xDrive40d259 / 3527,3 – 8,2191 – 214

*Gyárilag: BMW 7-es sorozat, BMW iX és BMW i4 a 2023. júliusi gyártástól; BMW X5, BMW X6, BMW X7; BMW XM, BMW X5 M és BMW X6 M a 2023 augusztusi gyártástól. A lista hamarosan további középkategóriájú, executive és luxusszegmensben kínált BMW modellel bővül. A BMW M modellekben a BMW 8.5 operációs rendszer új grafikai felület nélkül dolgozik. Utólagos frissítésként: BMW 7-es sorozat a 2022. júliusi gyártástól; BMW iX a 2023. márciusi gyártástól; BMW X5, BMW X6, BMW X7; BMW XM, BMW X5 M és BMW X6 M a 2023 áprilisi gyártástól.

**Az új modellek a 2023. júliusi / augusztusi gyártástól kezdődően érhetők el.
Az üzemanyag-fogyasztási, energiafogyasztási és károsanyag-kibocsátási adatok előzetes értékek.