Nyirád után újabb meglepetésre készül a portugál EB-futamon Benyó Máté

A hétvégén Montalegre Circuit-on folytatódik a 2023-es Rallycross Európa-bajnokság, ahol újabb nagy huszárvágásra készül Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője a remek nyirádi debütálást követően – újoncként azonnal az 5. helyen zárt és ő lett a Hétvége Versenyzője – ismét szeretné beverekedni magát a döntőbe. A 21 éves versenyző formájával semmi gond, vezeti a hazai bajnokságot.

Ennél nehezebb, ugyanakkor kihívásai miatt szebb idény még nem várt az off road szakágban a Korda Racing versenyzőire. Folytatódik ugyanis az idei Európa-bajnokság, melyen 2023-ban az RX1-es kategóriában egész szezont teljesít a Magyar Rallycross Országos Bajnokság mellett Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője rááadásul csodálatosan mutatkozott be az EB nyirádi idénynyitóján, ahol a legjobb magyarként az 5. helyen végzett.

Ezúttal a portugál Montalegre Circuit-on folytatódik a 2023-es Rallycross Európa-bajnokság a világbajnoksággal közös versenyhétvégén. Máté ugyan kicsit megtörte a nyirádi OB-n autóját, a Peugeot 208 ERX-szet, ám a csapat csodát tett, így nemcsak ott lesz az EB második futamán, de ismételten jelezné a mezőnynek, vele komolyan kell számolni már az első évében.

„Hétvégén a portugál Montalegre Circuit-on fogunk versenyezni az Európa-bajnokság Euro RX1-es mezőnyében. Nagyon izgatott vagyok, hiszen ezzel a versennyel kezdetét veszi a nagy európai turnénk. Az 17 fős mezőny ugyanolyan erős lesz, mint Nyirdon, így fel lesz adva a lecke számunkra. Ugyan a pályán még nem mentem élőben egy métert sem a legtöbb ellenfelemmel ellentétben, de azt gondolom, hogy szimulátorral és sok belső felvétel elemzésével felkészülten érkezünk majd a helyszínre. Reményeim szerint gyorsan fel tudom majd venni a pálya ritmusát. Szeretnék okosan versenyezni, a rutinos nemzetközi ellenfeleimtől ismét sok dolgot ellesni, valamint egy szép eredménnyel zárni a versenyt. A nyirádi fordulón bemutatkozásként megszerzett 5. hellyel magasra raktuk a lécet, felfigyeltek rám és a csapatomra is. Azt gondolom így látatlanba, hogy a pályaismereti hátrány ellenére is a középmezőnybe reálisan odaférhetünk. Taktikus és okos versenyzéssel és egy kis szerencsével talán még előrébb is végezhetünk. Hosszabb távon szeretnénk építkezni, így ezen a hétvégén is a tapasztalatszerzés a fő célunk, de remek lenne, ha egy újabb szép nemzetközi eredménnyel tudnám meghálálni a csapatnak a munkát és a szurkolóinknak a támogatást.  Ezen a hétvégén a rallycross világbajnoki mezőnye is jelen lesz, így olyan, számomra példaképekkel leszünk egy paddockba, mint Sebastian Loeb vagy Johan Kristoffersson. Szeretném kiélvezni a hétvége minden egyes pillanatát és magamba szívni azt a profizmust, ami az Európa és világbajnokságot jellemzi” – közölte Máté.

A Korda Racing csapatvezetője a nyirádi remeklést követően bízik abban, hogy fiatal versenyzője ezúttal is megállja a helyét hétvégén.

„Máté egyértelműen bebizonyította Nyirádon – ahol szó szerint rárúgta az ajtót a mezőnyre –, hogy helye van ebben a kőkemény nemzetközi mezőnyben. Újoncként tökéletesen debütált, hirtelen megtanulta szinte mindenki a nevét. Persze volt némi előnye a hazai pályából, így aztán az első igazi megmérettetése most jön Portugáliában. Hiszek Mátéban, és ha kiautózza magából azt, ami benne van, akkor újabb kellemes meglepetést okozhat.” – jelentette ki Spitzmüller Csaba.
A Korda Racing együttműködő partnerei: Fenstherm Kontakt Kft., Hertz – Mercur Rent a Car Kft., Novo-Fire Kft, Sun&Fun Holidays Kft., Hetech-Trend Kft., Generalkommandó.