A BMW bővíti tovább globális kutatás-fejlesztési hálózatát

A bajor prémiumgyártó az Izrael startup-központjának számító Tel-Aviv városában állítja rendszerbe újabb technológiai kirendeltségét, amely már idén megkezdi együttműködését a legígéretesebb helyi vállalkozásokkal és egyetemekkel.

A technológia különböző területein a BMW Group már évek óta együttműködik izraeli cégekkel, a vállalatcsoport pedig most bejelentette, hogy globális kutatás-fejlesztési hálózatát egy izraeli kirendeltség rendszerbe állításával bővíti tovább. „Tel-Aviv a világ egyik leggyorsabban fejlődő startup-régiója – főként az olyan, számunkra kifejezetten fontos technológiai területek tekintetében, mint például az automatizált járművezetés vagy az intelligens járműkapcsolati megoldások” – fogalmazott Klaus Fröhlich, a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja. „Azáltal, hogy Tel-Aviv városában egy trend- és technológia-kutatásra, illetve –fejlesztésre összpontosító kirendeltséget létesítünk, még gyorsabban tudunk majd alkalmazkodni a legújabb trendekhez és még innovatívabb technológiákat fejleszthetünk ki, a helyi startupok és egyetemek közreműködésével” – tette hozzá. A BMW Group izraeli kutatás-fejlesztési kirendeltsége már 2019-ben megkezdi működését.

A BMW Group izraeli kirendeltségén különböző ágazatokat és területeket képviselő szakértők egy kisebb, agilis csoportja dolgozik majd együtt a helyi startup vállalkozásokkal, akikkel vállvetve előre felmérik és meghatározzák a küszöbön álló iparági trendeket, technológiai változásokat és innovációs lehetőségeket. A szakértőkből álló csoport az Izraelben tevékenykedő összes startup vállalkozást felkeresi majd, miközben a helyi egyetemekkel is közös kutatási projektek megvalósítására törekszik.

„A mobilitás és az intelligens szállítmányozási szektor a világ egyik leggyorsabban fejlődő iparága. Azáltal, hogy a BMW Group kutatás-fejlesztési kirendeltséget nyit Izraelben, osztatlan bizalmat szavaz a helyi vállalkozásoknak és ökoszisztémának” – nyilatkozta Eli Cohen, Izrael gazdasági és iparügyi minisztere a bajor prémiumgyártó bejelentésére adott válaszként. „A BMW Group jelenléte mindeközben arra is bizonyítékként szolgál, hogy az autóipar új korszakának hajnalán, az innovatív technológiák iránt mutatott intenzív érdeklődésével Izrael meghatározó piaci szerepet tölt és tölthet be” – tette hozzá.

Az Egyesült Államokban, Kínában, Japánban és Dél-Koreában működő technológia-kutatási és –fejlesztési kirendeltségeket követően a BMW Group izraeli kutatás-fejlesztési központja a bajor prémiumgyártó globális hálózatának ötödik tagjaként kezdi meg működését.

A vállalatcsoport jelenleg nyolc országban több mint húsz kutatás-fejlesztési létesítményt működtet. Mindegyik szorosan együttműködik a müncheni fejlesztőközpont iránymutató részlegeivel, miközben kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy idejekorán felismerjék a legújabb iparági trendeket és technológiai lehetőségeket, amelyek kiaknázásával a BMW Group hosszú távon biztosíthatja be úttörő pozícióját a személyes mobilitás jövőjében és ügyfeleinek a lehető legjobb megoldásokat kínálhatja.