A Citroën újabb 1000 Ami buggyt épít, miután 18 perc alatt eladták az eredeti 50-et

Az Ami EV lecsupaszított, off-road témájú változata elveszti ajtajait, és visszahúzható tetőt kapott

Lehet, hogy a Citroën elektromos Amije csak 45 km/h sebességre képes, de amikor a cég bejelentette, hogy limitált példányszámban készíti el a My Ami Buggy koncepciót, a rajongók úgy lepték el őket, mintha egy 2 millió dolláros hiperautóra licitálnának. Az 50 darabból álló sorozat kevesebb mint 18 perc alatt elfogyott.

De most a Citroën nagyszerű hírekkel szolgál mindazoknak, akik lemaradtak erről az alkalomról. A céget annyira lenyűgözte a kereslet, hogy további 1000 példányt épít, amelyek érkezési sorrendben lesznek elérhetőek jövő tavasszal, a szállítások pedig nyáron kezdődnek.

A cég szerint az autók második menete nagyon hasonló lesz az első 50 példához, de „néhány meglepetés funkcióval” érkezik, bár 2023 elejéig kell várnunk, hogy megtudjuk, mik is azok.

A standard Ami a Citroën számára meglepetést okozott, és 30 000 eladást produkált, mióta 2020-ban először forgalomba került. A tengerparti Ami Buggy azonban az ajtók hiányának, a vaskos terepgumiknak és a hálónak köszönhetően valóban felkeltette az emberek érdeklődését. fényszóróvédők. A Citroën először My Ami Buggy Concept néven mutatta be 2021 decemberében, és bár a 2022 nyarán következő 50 szériaváltozatot lecsillapították, és hagyományosabb kerekekkel szerelték fel, ez a jelek szerint nem csökkentette a rajongók lelkesedését.

De azok az eredeti Buggy-vásárlók – akik feltehetően gyűjtői darabokat vásároltak – valószínűleg kevésbé lesznek lelkesek, amikor azt hallják, hogy a Citroën újabb 1000 példányt épít, így a cégnek gondoskodnia kell arról, hogy az első 50 megfelelően eltérjen az eredetitől. újabb verziók.

Bár a cég nem adott ki teljes specifikációt az 1000 új speciális kiadásról, nem valószínű, hogy a mechanikai specifikáció megváltozik a szabvány Amihez és az 50 eredeti Buggiehoz képest. Minden Amis 5,5 kWh-s akkumulátorral rendelkezik, amely négy óra alatt tölthető fel, és elektromos hatótávolsága 46 mérföld (74 km).

A Buggy nem az egyetlen kreatív Ami-származék, amely a Stellantis legkülönlegesebb márkájának agyából származik. Van egy kereskedelmi forgalomban kapható My Ami Cargo is, 140 kg-os teherbírással, amelyet városi szállítási szolgáltatásokhoz terveztek.