A Cosworth bejelentette a vezetőváltást

  • Gerald Forsythe bejelentette, hogy a Cosworth elnöke lesz
  • Dr. Florian Kamelgert nevezték ki vezérigazgatónak
  • A vállalat most a világvezető hajtásláncok fejlesztésének és gyártásának alapvető szakértelmére összpontosít
  • A Cosworth 1958 óta világelső az autóipari technológia területén, és most a meghajtórendszerek következő generációjába fektet be.

Exkluzív autós, motoros és közlekedési podcastok a Begurulva (spotify + youtube) és a podCARs (spotify + youtube) csatornáinkon!
Hallgass ránk!

 Cosworth, az autóipari hajtáslánc-technológiák globális vezető vállalata ma bejelentette, hogy nagykereskedelmi változást hoz vezetői csapatában, a fenntartható növekedésre és további sikerekre való felkészülés érdekében.

Gerald Forsythe-t cége egyik Indeck-Cosworth, LLC-jén keresztül, a Cosworth két részvényesének egyikén keresztül nevezték ki elnökké, és ő biztosította a vezető luxusautó- és motorsport-tanácsadó R-Universe szolgáltatásait, hogy csatlakozzon hozzá a vezetői csapathoz. 

Dr. Florian Kamelgert nevezik ki a Cosworth új vezérigazgatójának, Dr. Andreas Baenziger pedig elnökhelyettes lesz. Mindketten csatlakoznak a Társaság Igazgatóságához.

Az új csapat most megkezdi az üzletág teljes körű értékelését, hangsúlyt fektetve arra, hogy a világvezető hajtásláncok fejlesztésében és gyártásában szerzett alapvető szakértelmére építsen, felhasználva a Cosworth különböző üzleti egységeiben – a Cosworth Propulsion, a Delta Cosworth és a Cosworth Electronics – szerzett tehetségeket. mint új technológiákba való befektetés annak érdekében, hogy a vállalat az autóipari meghajtás élvonalában maradjon.

Gerald Forsythe, elnök, Cosworth „A Cosworth részvényeseként eltöltött évek után örömmel vállalom el az elnöki tisztséget. A Cosworth világszínvonalú vállalat, világszínvonalú tehetséggel és szakértelemmel, valamint olyan ügyfélkörrel, amelyet az iparág irigyel.

„A részvényesek elkötelezettsége az üzleti élet jövője iránt még soha nem volt jobb, de most itt az ideje, hogy ezt a következő szintre emeljük. Továbbra is meg vagyunk győződve arról, hogy a belső égésű motorok hosszú jövő előtt állnak, mivel a luxusszektorban meghajtják az autókat – és ebben az alapvető ágazatban látjuk a legtöbb lehetőséget a fenntartható növekedésre. Ez az egyik oka annak, hogy miért kerestük az R-Universe páratlan szakértelmét. Meggyőződésem, hogy miután Florian az új vezérigazgatónk, és Andreas is csatlakozik hozzám az igazgatósághoz, megvan a megfelelő vezetői csapatunk ahhoz, hogy a Cosworth-t még nagyobb sikerre vigyük.

„A Cosworth család nevében is szeretném szívből jövő köszönetemet kifejezni Halnak az odaadó vezetéséért. Minden jót kívánunk neki a jövőben.”

Dr. Florian Kamelger, Cosworth vezérigazgató „Nagyon izgatott vagyok, hogy vállalhatom ezt az új kihívást. A Cosworth egy illusztris márka, amelyet mindig is csodáltam, és megtiszteltetés, hogy felkértek egy ilyen kiemelkedő tehetségekből álló csapat vezetésére, amely felkészíti az üzletet egy izgalmas jövőre.

„Lesznek változások, amelyeket végre kell hajtanunk, mivel a Cosworth sokat látott már 66 éves története során. Minden alkalommal erősebbnek, fittebbnek és az autóipari technológia élvonalába tartozónak tűnt. Megérdemli, hogy igazi globális luxusautó-márkaként tekintsünk rá, és az egész csapat fáradhatatlanul fog dolgozni ennek elérése érdekében.”

A Cosworth-ot 1958-ban alapították a Lotus legendás mérnökei, Mike Costin és Keith Duckworth. Székhelye az Egyesült Királyság Northamptonban található, létesítménye pedig Indianapolisban, az Egyesült Államokban található. Története során az innováció élvonalában járt, és globális partnerekkel együttműködve élvonalbeli meghajtási és technológiai rendszereket szállított az autóipar, a motorsport, a repülőgépipar és a tengeri ágazatok számára. Motorszállítóként 176 győzelmet aratott a Forma-1-ben, a harmadik helyen áll a legtöbb győzelemmel a Ferrari és a Mercedes mögött. 

A Cosworth jelenleg egyedi V12-es motorokat fejleszt a Gordon Murray Automotive és az Aston Martin számára, és a közelmúltban bejelentette, hogy partnerséget köt a megújult Bizzarrini márkával.

A vállalat a Delta Cosworth és a Cosworth Electronics részlegével villamosítási szakterületeket foglal magában, amelyek a nagyfeszültségű akkumulátorok fejlesztésére és gyártására, valamint hibrid és elektromos vezérlőrendszerekre, hajtásláncokra és teljes járműprogramokra összpontosítanak.