A DAF CF Electric meghódítja Európa legnagyobb kihívást jelentő hegyi átkelőjét

Az első teljesen elektromos tehergépkocsi a Grossglockner alpesi panorámaúton

A 26 tonna járműössztömegű DAF CF Electric az első teljesen elektromos tehergépkocsi, amely meghódította Ausztria legmagasabb hegyi átkelőjét, a 48 kilométer hosszú, 36 hajtűkanyarral és 12%-os emelkedőkkel tűzdelt Grossglockner alpesi panorámautat. Ez a teljesítmény is kiváló bizonyítéka annak, hogy hegyvidéki területeken is tökéletesen lehetséges a zéró károsanyag-kibocsátású közlekedés.

A 4×2-es vontató és 6×2-es tehergépkocsi alváz formájában kapható DAF CF Electric 2018 óta van jelen a piacon. A teljesen elektromos járművet – amelynek harmadik generációja már úton van – jelenleg is használják például Hollandiában, Németországban, Belgiumban, az Egyesült Királyságban és Magyarországon különféle alkalmazásokra, többek között kiskereskedelmi áruházi áruterítésre, kommunális hulladékgyűjtésre és a konténerszállításra. Átgondolt tervezéssel és köztes töltéssel az ügyfelek naponta akár 500 km-t is meg tudnak tenni a CF Electric járművekkel.

Bizonyíték, hogy hegyvidéken is használható

Úgy tűnik azonban, hogy néhány hegyvidéken működő fuvarozónak kétségei vannak az elektromos járművek használhatóságát illetően. Az osztrák hivatalos DAF-márkakereskedő, a Tschann úgy döntött, hogy a DAF Trucks segítségével ideje véget vetni ennek a kishitűségnek. „Hol máshol lehetne a legjobban bizonyítani a CF Electric minőségét és használhatóságát, mint Európa legnagyobb kihívást jelentő, ugyanakkor legcsodálatosabb hegyi útján?” – tette fel a kérdést Enrico Simma, a Tschann igazgatója.

Éles kanyarok és meredek lejtők: a legjobb teszt >>>

https://podcars.hu/a-visszaszamlalas-elindult/