Mennyezeti munkák kezdődtek a Blaha Lujza téri aluljáróban

A Blaha Lujza tér felújításához kapcsolódóan július 19-én, kedden elkezdődött az aluljáró elöregedett, tönkrement belső vízelvezető rendszerének cseréje. A többütemes kivitelezés nem akadályozza a gyalogosforgalmat.

A Blaha Lujza téri gyalogos-aluljáró mennyezetén az elöregedett, tönkrement belső vízelvezető rendszert, az úgynevezett „tálcákat” cserélik ki. A kivitelezés egyszerre több munkaterületen zajlik, az azonban nem akadályozza az aluljáró gyalogosforgalmát, és előreláthatólag idén ősszel véget ér. Elsősorban a lépcsőkhöz vezető folyosók kezdeténél lehet kisebb méretű, elkerített munkaterületekre számítani.

A két ütemben végzett munka során a szakemberek a mennyezeti hőtágulási (dilatációs) réseknél új takarólemezeket helyeznek el úgy, hogy azok segítségével a csapadékvíz akadálytalanul juthasson el a már meglévő lefolyókig.

A csaknem négy hónapos munkavégzés négy üzlethelyiséget érint az aluljáróban, ezek közül egy nyitva tartását befolyásolja. A takarólemezek felhelyezése első ütemben éppen az érintett üzleteknél lévő dilatációs réseknél kezdődik.