A DAF XD termékválasztéka az új PACCAR PX-7 motorral bővült

Rendkívül üzemanyag-takarékos hajtáslánc akár 227 kW/310 le teljesítménnyel

A DAF a népszerű XD termékcsaládot új, 6,7 literes PACCAR PX-7 hajtáslánccal bővítette, amely akár 227 kW (310 LE) teljesítményre is képes. A PX-7 motorral szerelt „International Truck of the Year 2023” tehergépkocsi 4×2 kerékképletű jármű, és Day Cab fülkével kapható. Hamarosan más fülkeváltozatok is elérhetők lesznek.

Az új DAF XD 6,7 literes PACCAR PX-7 hajtáslánccal (167 kW/230 LE – 227 kW/310 LE) bővíti ki a 2023-as év nemzetközi tehergépkocsija sorozat meglévő változatait, amelyek 10,8 literes PACCAR MX-11 motorral és 220 kW/300 LE-től 330 kW/450 LE-ig terjedő teljesítménnyel rendelkeznek. Ez lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy tökéletesen saját feladataikhoz és igényeikhez igazítsák az áruterítési és szakipari alkalmazásokhoz szánt teherautóikat. Az új PACCAR 6,7 literes PX-7 hajtáslánc 600 kg-mal kisebb tömegű, mint a már eddig is kis tömegű MX-11 hajtáslánc, ami hozzájárul a kategóriaelső hasznos teherbíráshoz és üzemanyag-fogyasztáshoz.

Új, rendkívül hatékony motorok

a 6,7 literes, 6 hengeres PACCAR PX-7 motort teljesen újraterveztük. A legkorszerűbb, EGR-rel nem rendelkező motor új, kis tömegű, mégis rendkívül erős, tömörített grafitvas (CGI) blokkal és öntöttvas hengerfejjel, új, kis súrlódású dugattyúkkal, új, rendkívül hatékony kompresszorral és új turbófeltöltővel rendelkezik. A motor 4 teljesítményváltozatban kapható: 167 kW/230 LE, 189 kW/260 LE, 212 kW/290 LE és 227 kW/310 LE. A kiváló üzemanyag-fogyasztás és a járművezető kiemelkedő kényelme érdekében a maximális nyomaték már nagyon alacsony motorfordulatszámon is elérhető.

PowerLine automata sebességváltók

A PACCAR PX-7 motorral szerelt DAF XD új, 8 sebességes, teljesen automata Powerline sebességváltóval rendelkezik, amely optimális fokozatelosztást és fokozatokat kínál. 

A nyomaték megszakítása nélküli erőátvitel sima váltásokat és gyors gázreakciót tesz lehetővé, ami páratlan kényelmet és vezethetőséget eredményez.
Emellett az új sebességváltó kiváló manőverezhetőséget biztosít alacsony sebességnél is, amelyet a fékpedál felengedése után az urge-to-move funkció tesz lehetővé. Az optimalizált hátsó tengelyáttételi arányokkal kombinálva az XD PX-7 motor a lehető legjobb üzemanyag-fogyasztást biztosítja, még vonzóbbá téve a DAF XD sorozat már most is kiváló üzleti ajánlatát az áruterítési szegmensben.

Opcióként a PACCAR PX-7 hajtáslánccal ellátott XD is elérhető a nagy teljesítményű PX motorfékkel, amely több mint 200 kW/276 LE csúcsteljesítmény leadására képes. 

A biztonság etalonja

Természetesen az új PX-7 hajtáslánccal rendelkező DAF XD a meglévő XD típusok összes prémium funkciójának előnyeit is élvezi. Első osztályú biztonság a nagy szélvédőnek és a nagy oldalablakoknak köszönhetően, amelyek rendkívül alacsony övvonalakkal rendelkeznek. Az alacsony fülkével és a járdára néző opcionális ablakkal páratlan kilátás élvezhető a fülkéből. Az egyedülálló DAF Corner View és a DAF Digital Vision System rendszer garantálja a tökéletes rálátást.

Vezetési kényelem

Az XD modellekbe nagyon könnyű be- és kiszállni, a fülke kifejezetten tágas, majdnem 10 m3. Az ülés és a kormánykerék kiemelkedő beállítási tartománya garantálja a legkényelmesebb vezetői pozíciót. A kiváló vezethetőség és kezelhetőség az alváz elülső részének, a fülkefelfüggesztésnek és a hátsó tengely felfüggesztésének optimális kialakításából adódik. 

A népszerű XD sorozat új, rendkívül hatékony PACCAR PX-7 motorral történő kibővítésével a DAF tovább erősítette pozícióját az áruterítési és a szakipari szegmensben azáltal, hogy most már akár 220 kW/300 LE teljesítményig is képes a kategória legjobb ajánlatát nyújtani