A Dodge megidézi a Black Ghostot a 807-HP 2023 Challenger Last Call különleges kiadásával

Bejelentették a Dodge utolsó előtti „Last Call” különleges kiadású járművét, amely éppoly lenyűgöző, mint áhítatos. A Dodge Challenger Black Ghost mindössze 300 példányra korlátozódik.

A Challenger SRT Hellcat Redeye Widebody-ra alapozva akár 807 LE (602 kW/818 LE) teljesítményre is képes. A modell azonban több, mint egy izomautó, de a márka teljesítménytörténetére utal.

A Godfrey Quails tulajdonában lévő 1970-es Dodge Challenger RT SE ihlette klasszikus autó a Woodward Avenue legendája volt a ’70-es években. A 426 Hemi V8-as hajtásáról híres volt, hogy képes legyőzni az összes érkezőt.

A Detroitban gyorsan hírnevet szerzett kocsi mindig eltűnt az éjszakában, miután legyőzte legújabb áldozatát. Quailsnek, egy detroiti rendőrtisztnek szigorú titokban kellett tartania utcai versenyeit, ami segített az autónak elnyerni a „Black Ghost” nevet.

Az autó legendája olyan volt, hogy 2020-ban bekerült az Országos Történelmi Járműnyilvántartásba. Szívmelengető, hogy az eredeti autó a mai napig a Quails család tulajdonában van.

„Annyi legendás izomautó létezik a Dodge márka történetében, nehéz volt kiválasztani azt a hét járművet, amely előtt tisztelegni akartunk a Last Call termékkínálatunkkal, de a Black Ghost könnyű választás volt” – mondta Tim Kuniskis, a Dodge márka vezetője. ügyvezető tiszt – Stellantis. „A 2023-as Dodge Challenger Black Ghost a bevezetője annak, amit a hetedik, egyben utolsó különleges kiadású modellünkkel bemutatunk.”

A legenda tiszteletére a 2023-as Dodge Challenger Black Ghost „gator skin” tetőmatricát kap, amely megfelel az eredeti gator skin vinil tetőjének. Emellett kapott egy fehér hátsó sárvédő grafikát, a Challenger hűtőrács szkriptet és a légterelő jelvényeket is, többek között a történelmi részletek mellett.

A hét különleges kiadású Dodge közül a hatodik, ez az autó a Dodge Challenger Shakedown, a Charger Super Bee, a Challenger és a Charger Scat Pack Swinger, valamint a Dodge Charger King Daytona mellett, mint a szeretett autók búcsújárműve.

Most azonban több mint egy hónapot kell várnunk, mire megtudjuk, mi az utolsó Last Call különkiadás, mert a 2022-es SEMA kiállításon mutatják be, amely november 1. és 4. között tart Las Vegasban.