A Firefly Sport egy apró elektromos autó gyerekeknek, amely úgy kezelhető, mint egy közúti autó

Amikor az Egyesült Királyságban gyártott kétüléses elektromos elektromos sportkocsikról hall, valószínűleg a Lotusra vagy a Caterhamre gondol, de a Firefly Sport egy egészen más állat. A Young Driver Motor Cars modellje valójában egy játékautó, amelyet azzal a céllal terveztek, hogy megismertesse a gyerekekkel a közlekedésbiztonságot és az elektromos járműveket, miközben a teljes méretű autóhoz hasonló menetdinamikát kínál.

A Firefly Sports mindössze 2,1 m (82,7 hüvelyk) hosszú, kétüléses kabinja pedig 4 és 10 év közötti gyerekeket tud fogadni. Szerencsére a tető opcionális, ami azt jelenti, hogy korlátlan számú fejtér áll rendelkezésre. A cég hamarosan bemutat egy speciális változatot a felnőttek számára, akik nem férnek majd bele a jelenlegi modellbe.

A Firefly Sport külső dizájnját a Puremedium tervezte, a modern szuperautók és sportkocsik stílusjegyeit beépítve. Valóban, az agresszív LED-lámpák, a domború motorháztető, az izmos profil és az aerodinamikus hátsó fedélzet túl sportosnak tűnik ahhoz, amit gyerekek is vezethetnek, a vékony kerekek és a rövid szélvédőből kilógó kormány elárulja az igazit. természet. Belül találunk sebességmérőt, távolságjelzőt, órát, tolatókamerát, plusz kapcsolókat a fényszórók, a hátsó lámpák és a visszajelzők működtetéséhez.

A jóval nagyobb járművekhez hasonlóan a Firefly Sport alumínium vázra épül, független felfüggesztéssel és fogasléces kormányművel. A projekt célja az volt, hogy olyan járművet építsenek gyerekeknek, amely úgy kezelhető, mint egy autó. Így a fejlesztésben részt vevők között volt Steve Rawson gyártómérnök, aki korábban az Aston Martinnál dolgozott, és Dr. Ian Pogson hajtáslánc-mérnök, aki a JLR-nél és az MG-nél dolgozott.

A hajtáslánc két 24 V-os villanymotorból, egy sebességváltóból és kettős újratölthető és újrahasznosítható 12 V-os akkumulátorból áll. A konfigurációtól függően a végsebesség 7 mph (11 km/h) és 25 mph (40 km/h) között mozog, így különböző korcsoportok számára alkalmas. Biztonsági okokból a felügyelt felnőttek távolról lekapcsolhatják az áramellátást 200 m-es (656 láb) hatótávolságon belül, miközben a jármű egy érzékelővel is fel van szerelve, amely lehetővé teszi, hogy automatikusan lekapcsolja az áramellátást, ha akadályokat észlel.

A cég szerint a Firefly Sport az első teljesen brit elektromos jármű, mivel az akkumulátorokat Bromsgrove-ból, az elektromos motorokat Bournemouth-ból, a vázat Coventry-ben, a karosszériát pedig Huddersfieldben gyártották.

A modellt a Young Driver angliai oktatóhelyein fogják bevezetni, ahol a gyerekek 15 perces tesztvezetést élvezhetnek 20 fontért (24 dollárért). Azon családok is megvásárolhatják majd, akik magánterületen kívánják használni. Az árakat az augusztus 18-i Brit Autószalonon esedékes hivatalos debütálás során teszik közzé, a gyártás ebben a hónapban kezdődik. Ami a várva várt felnőttbarát változatot illeti, a Young Driver Motor Cars a közeljövőben további részleteket közöl.