A Grand Seiko és a Nissan GT-R közösen ünnepel

Grand Seiko Nissan GT-R 50th Anniversary limitált kiadás

A 20 éve megjelent Spring Drive és az 50 éve kigördült első Nissan GT-R most együtt ünnepli a születésnapját. A jeles alkalomból az ünnepeltek hoztak ajándékot, mely méltón köszönti mindkét márka legelismertebb modelljeit, egy limitált kiadású Grand Seiko megjelentetésével.

Grand Seiko és Nissan – együtt a csúcson

A Grand Seiko és a Nissan hasonló utat járt be az elmúlt évtizedekben. Mindkét márka bizonyítja a japán mérnöki tudás kiemelkedő színvonalát, mely a következetesen magas minőségű gyártással párosítva élen járó modelleket adott mind az óraiparnak, mind az autós versenysportnak.

Az új Grand Seiko modell, mely a Sport kollekció része, az emblematikus japán sportautó-klasszikus Nissan GT-R előtt tiszteleg megjelenésével. A Nissan a jeles évfordulót egy speciális kiadással ünnepli, a Grand Seiko pedig Spring Drive kronográf szerkezetet és egy különleges kerámia tokot hozott ez alkalomból.

Nissan Skyline GT-R, az ízig-vérig japán

1969-es bemutatkozása után a Nissan Skyline GT-R (Gran Turismo Racer) sikert sikerre halmozott, az első években 33 győzelmet aratott a versenypályákon, majd további több száz futamgyőzelem várt még rá a különböző versenyeken. Kalandos pályája során még versenyszabályokat is módosítottak miatta, ha már legyőzni nem sikerült, és kisebb szünetekkel a mai napig gyártásban maradt, a sportautó rajongók nagy örömére. A 2016 óta gyártott mai modellel együtt immár 12 generáció hozza lázba a japán technika szerelmeseit, ma már Nissan GT-R néven.