Nagy húsvéti szezonnyitó a Vasúttörténeti Parkban április 21-22-én

Nagyszabású, kétnapos évadnyitó rendezvénnyel újra megnyitja kapuit Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja az április 21-22-ei húsvéti hosszú hétvégén.

A Vasúttörténeti Park évek óta a leglátogatottabb magyarországi múzeumok között szerepel, éves látogatószáma meghaladja a 100.000 főt! A múzeum csodálatos parkjával, izgalmas programjaival, közkedvelt kerti vasútjával, muzeális értékű és komoly történelmi múlttal rendelkező kiállítási tárgyaival megérdemelten a családok és a vasúti járműveket kedvelő felnőttek kedvenc szabadidős programhelyszíne. 

Eseményeire minden évben több ezer gyerek és felnőtt kíváncsi. Méltán közkedvelt a családosok körében a húsvéti nyuszikereső rendezvény, de az évek során kialakított izgalmas programkínálatával a Gyereknap és a Mikulás Expressz is komoly népszerűségre tett szert.  Idén először nem nyár végén, hanem júniusban kerül sor a XII. Európai kerti Vasutak Találkozójára, illetve a szeptember 7-8-i Mozdony Matiné a vonat szerelmeseinek nyújt majd maradandó élményt.

A Vasúttörténeti Parkba idén is érdemes kilátogatni, garantáltan talál magának mindenki izgalmas programot, mindemellett pedig kellemes levegőn és szép környezetben tölthet el pár órát a szabadidejéből.

Április 21-22-én, húsvétkor, kétnapos rendhagyó hagyományőrző fesztivállal indítja be a szezont a Park. Mindkét nap játékos Húsvéti Nyuszikeresés várja a kisebbeket. Aki megtalálja a park területén elrejtett összes tapsifülest, megfejti a feladványt és begyűjti az összes pecsétet, az garantált ajándékot kap.

kreatív sarokban vasárnap és hétfőn lesz lehetőség tárcsa és kitűző készítésre, műanyagtojás-festésre és színezésre, húsvét hétfőn pedig igazi hagyományőrző kézműves foglalkozásokkal bővül a program, például a nemezeléssel és gyertyaöntéssel. Az ügyesebbek mindemellett fonhatnak húsvéti kosarat is, amibe később a sok finomság és festet tojás is belekerülhet.

Húsvét hétfőn a Bóbita zenekar 11 órakor kezdődő koncertje, a Napraforgó Meseszínház „Hol vagy Nyuszi? Avagy a Húsvéti Kaland” című mesés zenejátéka, illetve a 15:30-kor kezdődő Óperenciás Bábszínház erdei kalandos előadása biztosítja a jó hangulatot. A kicsiket állatsimogató is várja, ahol megismerkedhetnek a háztáji kis- és nagyállatokkal, valamint a pónikkal.

Természetesen, ha Vasúttörténeti Park, akkor kerti vasút, fordító korong, gőzmozdony és lóvasút! Érdemes mindegyik interaktív eszközt kipróbálni, felejthetetlen élményt nyújt az egész családnak.

Április 21-22-én, mindkét nap 10:00 és 18:00 között várja kedves látogatóit a Vasúttörténeti Park.

Bővebb tájékoztatásért és a részletes programért kérjük, látogassák meg a www.vasuttortenetipark.hu oldalát.