A harmadik egymást követő évben nyerte el az Iveco BUS az Év Hosszú Távon Fenntartható Autóbusza díjat

Miután CREALIS In-Motion-Charging sorozatával elnyerte a 2019-es Év Hosszú Távon Fenntartható Autóbusza díjat (Sustainable Bus of the Year 2019), az IVECO BUS ezúttal a helyközi kategóriában, a CROSSWAY Natural Power modelljével szerezte meg e kitüntetést. A márka 2017-ben a Busworld kiállításon már történelmet írt a 2018-as Év Hosszú Távon Fenntartható Autóbusza díjjal elismert CROSSWAY Low Entry Natural Power járművével. Most pedig ezen újabb kitüntetés jelzi egyértelműen az IVECO BUS a helyközi autóbuszok piaci szegmensében kivívott vezető pozícióját, illetve az energiaátalakulás és az alternatív üzemanyagok iránti elkötelezettségét.

Brüsszel, 2019. október 18. Miután CREALIS In-Motion-Charging modelljével elnyerte a 2019-es Év Hosszú Távon Fenntartható Autóbusza díjat, az IVECO BUS most a helyközi kategóriában a CROSSWAY Natural Power révén a 2020-as Év Hosszú Távon Fenntartható Autóbusza (Sustainable Bus of the Year 2020) kitüntetéssel folytatja sikereit. A tavaly Franciaországban, az Autocar Expo szakkiállításon bemutatott jármű előnyeit már megtapasztalhatták a közösségi közlekedés specialistái. A hosszú távú fenntarthatóság egyre fontosabbá válik a szállítási iparágban, és e szakterület vezető márkájaként az IVECO BUS immár teljessé tette földgázüzemű járműveinek kínálatát. A CROSSWAY Natural Power motorterében a legújabb generációs IVECO CURSOR 9 NP erőforrás dolgozik, és átgondolt konstrukciója a tetőszerkezetbe integrálja a sűrített földgáz tartályait. Ez az egyedülálló, szabadalmaztatott megoldás optimális pozíciójú tömegközéppontot biztosít a fokozott menetstabilitás érdekében, ami a járművezető és az utasok kényelmét is növeli. E megoldásával a CROSSWAY Natural Power a legkisebb külső magasságú jármű a piacon, amely így specifikus korlátozások nélkül is üzemeltethető. A CROSSWAY Natural Power a dízelváltozatokkal megegyező beszállási lehetőségeket, utaskapacitást és csomagteret kínál. Gáztartályai összesen 1260 liter térfogatával (négy 315 literes tartály) hatótávolsága akár a 600 kilométert is elérheti, és gyors, illetve lassú töltéssel is tankolható. Akárcsak a dízelváltozaté, a CURSOR 9 NP erőforrás teljesítménye is 360 lóerő (265 kilowatt). A tágas utasteret legalább kétméteres belmagasság és poggyásztartó polcok jellemzik. A 12 és 13 méteres hosszúsággal, illetve LINE és POP kivitelben rendelhető CROSSWAY Natural Power a regionális, megyei és városi közlekedés új alternatívájaként olyan szállítási megoldásokat kínál, amelyek harmonikusan illeszkednek az energiaátalakulási projektekhez. E modell száz százalékban biometán-kompatibilis, így kiváló, az üvegházhatású gázok kibocsátását akár 95 százalékkal csökkentő szénmérleg jellemezheti. A Hosszú Távon Fenntartható Autóbusz Díj (Sustainable Bus Award) hét európai szakmai magazin – Autobus (Olaszország), Mobilités Magazine (Franciaország), Busfahrt (Németország), OV-Magazine (Hollandia), InfoBus (Lengyelország), Infotrucker (Románia) és Carril Bus (Spanyolország) – képviselőiből álló zsűrije az egymást keresztező hosszú távú fenntarthatósági elvekre összpontosított, különös tekintettel az egyes modellek széles
SAJTÓKÖZLEMÉNY

nyilvánosság előtti pozitív imázsának lehetőségeire. Ennek során számos olyan szempontot vettek figyelembe, mint a biztonság, a kényelem, a zajszint, az egyes komponensek újrahasznosíthatósága és a gyártó hosszú távú fenntarthatóság iránti általános elkötelezettsége. A Hosszú Távon Fenntartható Autóbusz Díj zsűrijének döntése a helyközi szegmensben rendelkezésre álló alternatív megoldások széles palettáját is hangsúlyozza. „A 2020-as Év Hosszú Távon Fenntartható Autóbusza díjjal ismét megerősítjük e piaci szegmensben érett, hatékony és környezettudatos megoldásunkkal elfoglalt vezető pozíciónkat. Azzal, hogy a CROSSWAY Natural Power kapta meg a díjat, a zsűri tagjai is elismerték e modellünk képességeit, igazolva mindazon nagyszámú üzemeltető döntését, akik bemutatása óta már e járművet választották” – kommentálta Stéphane Espinasse, az IVECO BUS márkaigazgatója Brüsszelben, a Busworld kiállítás során tartott díjátadó alkalmával.