A hét közepén leleplezték az új Peugeot 408-ast

ÉRZELEM: nyugodt, jó hangulatú utazás

A C kategóriás prémium fastback koncepciónak megfelelően az új PEUGEOT 408 számos olyan felszerelést kínál, amely az élvezetes utazást szolgálja.

A kényelmes kialakítású első ülések AGR (Aktion Gesunder Rücken) minősítéssel rendelkeznek, mellyel az egészséges hátért küzdő, független német szakértők szövetsége az ergonomikus kialakításon túl a gazdag beállítási lehetőségeket is díjazta.

A vezetőülés 10 féle elektromos beállítással és 2 vezetési helyzet tárolására alkalmas memóriafunkcióval, az első utasülés pedig 6 féle elektromos beállítással rendelkezik. Ezen kívül 5 különböző programot kínáló, 8 légpárnás masszázsrendszer és ülésfűtés is rendelkezésre áll.

Az ülések tervezésekor nagy hangsúlyt kapott a felhasznált anyagok minősége:chiné kárpit, technikai szövet, alcantara, dombornyomott bőr és színes nappabőr. A GT változaton az üléskárpitokat, valamint a műszerfalat, az ajtóbelsőket és a középkonzol szivacsbetétjeit adamit színű díszvarrás is ékesíti.

Az első ülések között a középkonzol íve egészen a vezeték nélküli telefontöltőnek kialakított kis helyig húzódik. A konzol többi része így teljes egészében a praktikumot szolgálja: egy könyöktámasz, 2 USB C csatlakozó (töltés/adatátvitel), 2 nagy méretű pohártartó és összesen mintegy 33 liternyi tárolóhely található benne.

Az utastér hátsó része különösen tágas. A hosszú (2,787 m) tengelytávnak köszönhetően az új 408 a legnagyobb hátsó helykínálattal rendelkező PEUGEOT: a hátsó utasok térdtere

188 mm. Az első ülések alatti lábtér úgy lett kialakítva, hogy a hátul ülők minél szabadabban tudjanak mozogni. Az ülések formáját és az ülésszöget is úgy tervezték, hogy az utasok maximálisan ki tudják használni a rendelkezésre álló teret, és a lehető legnagyobb kényelmet élvezzék.

A kapcsolódási lehetőségekre sem lehet panasz: Allure kiviteli szinttől a középkonzol mögött 2 USB-C töltőaljzat található.

Az új PEUGEOT 408-ban szériafelszerelés a sílécalagúttal kiegészülő, 3:2 arányban osztott üléspad. GT kiviteli szinten az üléspad két része a csomagtartó két oldalán elhelyezett, könnyen hozzáférhető 2 füllel egy mozdulattal lehajtható.

Az új 408 csomagtartója kifejezetten tágas. Az üléspad háttámláinak lehajtásával a rakodókapacitás 536 literről 1611 literre növelhető (amibe a hagyományos meghajtású változaton elérhető, csomagtérszőnyeg alatti 36 literes tároló is beletartozik). A háttámla lehajtását követően akár egy 1,89 m hosszú tárgy szállítására is lehetőség van.

A mindennapi praktikum jegyében a csomagtérben egy 12 voltos csatlakozó (a jobb oldali kárpitban), egy LED-lámpa, egy csomagrögzítő háló, egy gumiszalag és táskaakasztók is találhatók.

A kalaptartó közvetlenül a csomagtérfedélhez van rögzítve, így a csomagtartó kinyitásakor együtt mozog vele, ami megkönnyíti a bepakolást.

A csomagtérfedél motoros működtetésű, hogy teli kézzel se jelentsen gondot a kinyitása. A fedél automatikus kinyílásához elég

 • egy lábmozdulat a lökhárító irányába,
 • a távvezérlős kulcson található gomb megnyomása,
 • a csomagtérfedél külső nyitásvezérlőjének megnyomása,
 • a műszerfali nyomógomb használata.

Az új 408 belterében a központi kijelző mögül érkező LED-es hangulatvilágítás (8 különböző színből lehet választani) diszkrét fényével kellemes és kifinomult hangulatot áraszt. Ugyanezek a fényforrások az ajtópaneleken is megtalálhatók, melyeket a kiviteli szinttől függően szövet-, ill. Alcantara® kárpit vagy hajlított alumíniumlemezek borítanak.

A hő- és az akusztikus komfortról az ablakok tervezése és gyártása során alkalmazott technológiák gondoskodnak:

 • Opciós fűthető szélvédő
 • Vastagabb (3,85 mm) első és hátsó ablaküvegek
 • A jobb hangszigetelés és a fokozott biztonság érdekében rétegelt első oldalablakok (Allure Pack kiviteli szinttől)

Természetesen a légkondicionáló rendszer is hozzájárul az utasok kényelmes hőérzetéhez. Elöl a friss levegőt befúvó szellőzők magasan helyezkednek el, a hátsó utasokat pedig a középkonzol hátulján található két szellőző kényezteti. Az egészséges beltéri klíma érdekében az új PEUGEOT 408 egy AQS (Air Quality System) légtisztító rendszerrel is fel van szerelve, mely folyamatosan ellenőrzi az utastérbe belépő levegő minőségét, és szükség esetén automatikusan bekapcsolja a levegőkeringetést. Ehhez járul még GT kiviteli szinttől a szennyező gázokat és részecskéket szűrő Clean Cabin légkezelő rendszer. A levegő minőségére vonatkozó információk a központi érintőképernyőn kerülnek kijelzésre.

A neves francia hifi gyártóval, a Focallal közösen fejlesztett FOCAL® hifirendszer egy több mint 3 éve tartó közös tervezési folyamat eredménye. Az ARKAMYS digitális hangfeldolgozással kiegészülő prémium hifirendszer 10 hangszórót tartalmaz, melyek exkluzív szabadalmaztatott technológiák felhasználásával készültek:

 • 4 alumíniumból készült, inverz dómos TNF magassugárzó,
 • 4 165 mm-es Polyglass mélyközépsugárzó TMD (Tuned Mass Damper) rezgéscsillapítással,
 • 1 Polyglass középsugárzó,
 • 1 tripla tekercses ovál Power Flower™ mélynyomó.

A hangszórókhoz egy új 12 csatornás 690 W-os erősítő (emelt szintű D osztályú technológia) is tartozik.

A Peugeot és a Focal munkatársai minden egyes hangszóró helyét úgy alakították ki, hogy azok minden utas számára egyformán kivételes hangélményt nyújtsanak. Az eredmény stabil és pontos hangzás kristálytiszta és részletgazdag énekhangokkal, valamint telt és hatásos basszusokkal.

IGÉNYESSÉG és mindennapi örömök: szolgáltatások

Hogy ügyfelei számára is megkönnyítse az energetikai átállást, a PEUGEOT különböző szolgáltatásokat kínál (az elérhető szolgáltatások köre piaconként változó lehet), melyek az alábbi alappilléreken nyugszanak:

A PEUGEOT Easy-Charge könnyebb hozzáférést biztosít az elektromos autókhoz kínált töltési megoldásokhoz:

 • otthoni és munkahelyi töltési megoldások töltőeszközök széles választékával (nagy teljesítményű csatlakozó, Wall Box, Smart Wall Box stb.), a szükséges villamos berendezések és a legjobb töltési megoldások felmérése, valamint tényleges beszerelése ajánlott partnercégek útján,
 • nyilvános töltési megoldások a Free2Move eSolutions szolgáltatások keretében, köztük egy Európa-szerte több mint 260 000 töltőoszlopot számláló hálózat használatával: a töltőállomások előzetes kiválasztása a távolság, a töltés sebessége és az ár alapján.

A PEUGEOT Easy-care célja, hogy segítse az ügyfeleket gépjárművük megismerésében és adottságaik maximális kihasználásában:

 • új szimulátorok és digitális útvonalak az elektromos közlekedés titkainak minél jobb felfedezésére a PEUGEOT weboldalakon keresztül,
 • megfelelő szolgáltatási szerződések és assistance szolgáltatás, melyek ugyanazon finanszírozási megoldás részeként felhőtlen gépkocsihasználatot tesznek lehetővé,
 • az akkumulátorkapacitást igazoló okirat, mely az akkumulátor kapacitásának garantálásával megkönnyíti a gépjármű újraértékesítését.
 • Az akkumulátorra 8 évre vagy 160 000 km-re szóló jótállás vonatkozik.

Végezetül az okostelefonról elérhető MyPeugeot® alkalmazásban vagy a központi kijelzőn az alábbiakra is lehetőség van:

 • Az előfűtés/-hűtés funkció bekapcsolása vagy beprogramozása: A kényelem mellett ez a funkció csatlakoztatott gépjármű esetén az akkumulátor optimális üzemi hőmérsékletének garantálásával egyben optimális hatótávolságot is biztosít (a beállított utastéri hőmérsékletérték gyorsabb elérése a gépjármű indításakor).
 • Az akkumulátortöltés felügyelete, beprogramozása, elindítása vagy későbbre időzítése