A Huracán Sterrato meghódítja a jégpályát

Lamborghini autók Zell am See-ben

Az Automobili Lamborghini részt vett a hagyományos F.A.T. futam Zell am See-ben (Ausztria). Az autózás szerelmesei és rajongói egy izgalmas téli élményre gyűltek össze egy érzelmekkel és adrenalinnal teli nap során, amelyet jeges vezetési bemutatókkal gazdagítottak hivatásos sofőrök a speciálisan kialakított fagyos pályán.

Az Automobili Lamborghini teljes kortárs kínálattal volt jelen, köztük az Urus S[1], a Huracán Sterrato[2] és a Revuelto[3]. Az életstílusú Super SUV V8-as ikerturbós motorral rendelkezik, és Nero Nemesis színben, Terra Asia belső térrel volt látható. A Huracán Sterrato, az első terepjáró szupersportkocsi, amelyet bátran mutatnak be a Bianco Phanes és a Nero Ade belső tereiben, szívó V10-es motor hajtja. A Revuelto – az első szupersport V12 hibrid plug-in HPEV, amelyet a Lamborghini Cor Tauri stratégiája keretében vezettek be a hibridizáció első szakaszaként, az Arancio Apodisban mutatták be Nero Ade-vel és kontrasztos varrással ellátott belső terekkel. A márka örökségét egy Jarama is képviselte: Ferruccio Lamborghini egyik kedvenc autója.

A Lamborghini Squadra Corse által vezetett, Arancio Xantóban található Huracán Sterrato terepjáró bemutatót hajtott végre a jégpályán, hangsúlyozva a remekmű optimális teljesítményét minden környezetben és a maximális vezetési élményt. Az adrenalinnal felpörgetett esemény közelébe illő volt a Red Bull légibemutatóval egybekötött záróceremónia.

Jakob Graf, a Közép- és Kelet-Európa, a FÁK és a balti államok vezetője így nyilatkozott: „Az esemény nagyszerű élmény volt. A nap tele volt vezetési tevékenységekkel, és tökéletes lehetőséget biztosított minden rajongónak és látogatónak, hogy közelebb kerüljenek a jelenlévő márkákhoz, miközben felfedezhetik a kiállított autókat.”

[1] Az Urus S üzemanyag-fogyasztási és kibocsátási értékei; Kombinált üzemanyag-fogyasztás: 14,1 l/100km (WLTP); CO₂-kibocsátás együttesen: 320 g/km (WLTP)

[2] A Huracán Sterrato üzemanyag-fogyasztási és kibocsátási értékei; Kombinált üzemanyag-fogyasztás: 14,9 l/100km (WLTP); CO₂-kibocsátás együttesen: 337 g/km (WLTP)

[3] A Revuelto fogyasztási és kibocsátási értékei; Kombinált üzemanyag-fogyasztás: 10,3 l/100km (WLTP); Összesített energiafogyasztás: 78,1 kWh/100 Km (WLTP); CO₂-kibocsátás együttesen: 276 g/km (WLTP)