A Hyundai Motor dupla győzelmet aratott a 2019-es iF Design Award formatervezési díjátadón

A Hyundai Motor a Palisade szabadidőjárművel és a Le Fil Rouge tanulmányautóval idén sorban ötödször nyerte el az iF Design Award díjat

A Hyundai célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a prémium dizájnt

A Hyundai Motor Company élvonalbeli járműdizájnját idén sorban ötödször ismerték el a világhírű 2019-es iF Design Award formatervezési díjátadón. A Palisade szabadidőjármű és a Le Fil Rouge tanulmányautó a kiemelkedő dizájnverseny gépkocsi/jármű kategóriában részesült elismerésben.

A Hyundai idei sikerszériája újabb mérföldkő a vállalat számára, amint a márka arra törekszik, hogy világszerte megfizethető és elérhető prémium gépkocsikat kínáljon ügyfeleinek.

Az iF Design Award zsűrije kitüntette a Hyundai új zászlóshajóját, a három üléssoros, prémium Palisade szabadidőjárművet, amely a tavalyi Los Angeles-i Autószalonon mutatkozott be.

A Palisade úttörő funkciókkal és technológiákkal segíti elő a nagysebességű, biztonságos közúti és terephasználatot. Merész külső és belső kialakítása maximális kényelmet, helykínálatot és pihentető környezetet teremt.

Szintén győztesként tért haza a Hyundai Le Fil Rouge tanulmányautó, amely a 2018-as Genfi Autószalonon mutatkozott be. A gépkocsi azt a sportos formai hangvételt értelmezi újra, amely elsőként az 1974-es Hyundai Coupé Concept tanulmányautón jelent meg. Az „érzéki sportosságot” megtestesítő jármű harmonikus egységként kezeli az autóépítés négy legfontosabb elemét – az arányokat, a szerkezetet, a formatervet és a technológiát –, miközben a szépséget funkcióval kombinálja.

Az iF Formatervezési Díj több mint 64 éve számít a legkiválóbb formatervezés szakmai jelképének szerte a világon. A hannoveri iF International Forum Design GmbH (a világ legrégebb óta működő, független formatervezési intézménye) által szervezett, rangos díjat a legkülönfélébb kategóriákban és műfajokban ítélik oda a kiemelkedő dizájnnal rendelkező termékeknek. 2019-ben 50 országból 6400 pályamű érkezett a versenyre, a benyújtott munkákat egy 67 nemzetközi dizájnszakértőből álló zsűri bírálta el.