A Kálvin téren folytatódott a köztisztasági és közrendvédelmi akció

     Megtisztította a Kálvin téri busz- és villamosmegállókat, kitakarította a metróaluljárót a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a partnereivel közösen szerdán és csütörtökön.

    A BKK az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, hogy a munkát kézi és gépi erővel szerda éjszaka és csütörtök reggel végezték. Az akcióban a BKK és a BKV mellett részt vett a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. köztisztasági és kertészeti divíziója, a IX. kerületi rendőrkapitányság, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) és a Menhely Alapítvány.


    A “Tiszta és biztonságos Budapestért” kampány keretében tartott akcióban fontos szerepet játszott a Budapesti Rendőr-főkapitányság, amelynek munkatársai a Készenléti Rendőrséggel közösen a főváros több forgalmas közterületén, így a Kálvin téren és környékén is rendszeresen jelen vannak – áll a közleményben.


    Ugyancsak jelentős szerep jutott a rendészeti tevékenységet végző FÖRI-nek, valamint a szociális munkásoknak, a Menhely Alapítvány munkatársainak – tették hozzá.


    A BKK forgalmas köztereket célzó köztisztasági és közrendvédelmi akcióinak célja, hogy az arra járók tisztább környezetben utazhassanak, és nagyobb biztonságban érezzék magukat. A következő helyszín május 26-án a Népliget lesz.