A képgalériáink után ezúttal szövegben is Peugeot 508 Sport Engineered Concept

2018. október 18-án a PEUGEOT SPORT bejelentette, hogy a márka új termékcsalád fejlesztésébe kezd, mely a szériamodellek eletromos meghajtással is ellátott, nagy teljesítményű változatait kínálja majd.

A PEUGEOT a 2019-es genfi autószalonon most bemutatja a feszültségtől vibráló 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED tanulmányt, mely előrevetíti, hogy milyen lesz ez az új termékcsalád.

Ahogy az #UNBORING THE FUTURE jelmondat is ígéri, a PEUGEOT járművek volánjánál izgalmas jövő elébe nézünk. És mivel az élvezetes vezetés egy tőről fakad az elektromos meghajtással, magától értetődőnek tűnt egy olyan termékcsalád kialakítása, mely a teljesítményt helyezi a középpontba.

A PEUGEOT SPORT mérnökeinek szakértelmét dicsérő 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED koncepció a formabontó PEUGEOT 508 hibrid változatát veszi alapul. A nagy teljesítményt alacsony CO2-kibocsátással párosító tanulmány minden eddigi PEUGEOT modellnél jobb teljesítményértékekkel és elegáns, sportos külsővel rendelkezik.

„A villamosítás nagyszerű lehetőség egy újfajta vezetési élmény biztosítására. A teljesítmény új megközelítéséről van szó: új erőforrások, új szolgáltatások, új területek, új kihívások… Színtiszta élvezet mindössze 49 g/km CO2 árán!”

Jean-Philippe IMPARATO, a PEUGEOT vezérigazgatója

PEUGEOT SPORT INSIDE

A GT és a GTi kivitellel a PEUGEOT már most is kiemelkedő szolgáltatásokat nyújt, melyek a HYBRID és a HYBRID4 változattal még tovább bővülnek majd. Az 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED tanulmány azonban még ennél is messzebb megy. Egy nagy teljesítményű, elektromos meghajtással is rendelkező új termékcsalád előképét üdvözölhetjük benne.

Új stratégiájával a PEUGEOT azt bizonyítja, hogy az elektromos meghajtás egy újfajta intelligens teljesítmény forrása, melynél a dinamikus tulajdonságok és a környezeti hatékonyság kéz a kézben járnak.

A termékcsalád fejlesztésével a márka a PEUGEOT SPORT-ot bízta meg, mely mindig is a szívén viselte a PEUGEOT modellek teljesítményét, és a márka legsportosabb modelljeit jegyezte eddig.

A PEUGEOT SPORT hírnevét természetesen a legmagasabb szintű nemzetközi autóversenyek és a nagyközönségnek rendezett bajnokságok alapozták meg, még pedig olyan modellekkel, mint a Le Mans-i, ill. a Dakar-győztes 908 és 3008 DKR vagy a 208 R2, a 308 Racing-Cup és a 308 TCR.

A PEUGEOT SPORT a közutakon is kamatoztatja tudását: a részleg nevéhez fűződik a PEUGEOT RCZ-R (2013), a 208 GTi 30th (2014) és a 308 GTi by PEUGEOT SPORT (2015) megtervezése.