A limitált Renault Megane RS Trophy bemutatása a Tokiói Autószalonon

Ez valószínűleg az utolsó R.S. jelvényes forró nyílás a világon, mivel a RenaultSport divíziót 2021-ben Alpine Cars-nek nevezték el

Lehet, hogy a Renault Megane RS kölcsönzött időben él mint a Renault Sport korszakának utolsó ICE-hajtású forró nyílása, de a japán piac új, korlátozott kiadású modelljét mutatják be a Tokiói Autószalon.

Renault Japon csendesen bejelentette a Megane RS Trophy Limited Edition sajtóközleményét a 2023-as Tokiói Autószalonon való felállásáról, fényképek nélkül. A részletek jelenleg meglehetősen korlátozottak, de nem várjuk el, hogy a speciális kiadás nagyban különbözik a szokásos Renault Megane RS Trophy-től. Laurent Hurgon, a Renault fejlesztési vezetője állítsa be az FWD körrekordját a Megane RS Trophy R-vel a Nürburgringben 2019-ben, jelen lesz a rendezvényen.

Ne feledd, a Renault Megane Az RS Trophy-t eredetileg 2018 júliusában mutatták be, és 2020-ban enyhe arcmaszkot kapott. Turbófeltöltéssel ellátott, 1,8 literes négyhengeres motorral van felszerelve, amely 296 lóerős ( 221 kW / 300 PS ) és legfeljebb 420 Nm ( 310 lb-ft ) nyomatékot eredményez. Az áramellátást az első tengelyre továbbítják egy hatfokozatú kézi vagy egy hatfokozatú, két tengelykapcsolóval rendelkező automatikus sebességváltóval. Miközben 20 lóerős ( 15 kW / 20 PS ) erősebb, mint a szokásos Megane RS, a Trophy elveszíti a legkeményebb változat címét a pályára összpontosító Trophy R-nek, amelynek súlya 130 kg ( 286 lbs ), kevesebb alváz és aero fejlesztésekkel.

Amint azt a japán média jelentette Válasz, a korlátozott kiadás piacra dobása 2023 tavaszán várható. A forró nyílást a Renault Lutecia Rally5 mellett mutatják be, amely a Clio ( rally-spec változata. A Renault Japánban a supermini-t Lutecia névtáblán ) értékesíti.

A Megane negyedik generációja hamarosan megszűnik, és helyet ad a teljesen elektromos Megane E-Tech crossovernek, mint közvetett utódjának a kompakt szegmensben. Ami Renault Sport, a francia autógyártó teljesítmény-központú modelljeinek mesés részlegét átnevezték Alpesi autók 2021-ben, ami azt jelenti, hogy nem lesz több R.S. jelvényes modellek a Megane RS közelgő megszűnését követően.

carscoops