Ez a Cupra lesz az Audi Hungaria új gyártmánya

A tervek szerint 2024-ben piacra kerülő új modell, a Terramar, belső égésű motorokkal és külső forrásról tölthető, körülbelül 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávot kínáló, új generációs hibrid hajtásláncokkal is elérhető lesz.

A 4,5 méter hosszú jármű a merész arányokat ütős, Cupra-géneket hordozó formai elemekkel ötvözi, hosszú motorházfedele és „cápaorra” pedig a SEAT sportmárkájára, a Cuprára jellemző dinamikát tükröz.

A Cupra már be is mutatta a Terramart az Audi Hungaria munkavállalói előtt, akik részt vesznek a gyártásában.

Az Audi Hungaria járműgyára csaknem 25 éves tapasztalattal rendelkezik, hiszen ott gyártják az Audi TT Coupé és Roadster, valamint az Audi Q3 és Q3 Sportback modelleket, amelyek elektromos hajtáslánccal is készülnek. Az évek alatt folyamatosan bővítették a gyártástechnológiát, amelynek köszönhetően a vállalat ugyanazon a gyártósoron készítheti a belsőégésű motorral szerelt és az elektromos hajtásláncú modelleket.

A járműgyár 2019-ben lépett az elektromobilitás útjára a mild hibrid technológiájú járművek gyártásával, amelyet 2020-ban a plug-in hibrid technológiájú Audi Q3 modellek gyártása követett. Így a cég járműgyárában folyamatosan nő az elektromos hajtásláncú járművek aránya.

A Cupra a hagyományossal szakító, merőben újszerű és kihívó márka, amely az érzelmek, az elektromos technológia és a teljesítmény együttesét kínálja. A Cupra kiválóan bizonyítja, hogy a villamosítás és a sportosság tökéletesen illik egymáshoz, és 2022-ben különböző akkumulátor-kapacitású kivitelekkel, valamint erősebb e-Boost változattal bővíti tovább a Cupra Born, azaz a márka első tisztán elektromos modelljének kínálatát. Ugyancsak bemutatkozik a Cupra Formentor VZ5 egy exkluzív, limitált darabszámú változata is. A Cupra Tavascan, azaz a márka második tisztán elektromos modellje pedig 2024-ben érkezik a piacra.

Egyébként Győrben készül a Formentor VZ5, a Cupra legsikeresebb autójának öthengeres motorja is. Az idén több mint 80 ezer példányban kiszállított Formentor típust a SEAT martorelli üzemében gyártják, ahol az Audi A1 is készül.

dasblog