A román csürhe ma is akciózik – Balesetek, több kilométeres torlódás az M1-esen, M0-on, M5-ön és több határátkelőnél

    Rendkívül erős a nyugatról keletre tartó tranzitforgalom az M1-M0-M5 útvonalon, balesetek, több kilométeres torlódások lassítják a forgalmat a vasárnap reggeli órákban – olvasható az utinform honlapján.

Lécci nagyon óvatosan, megfontoltan, körültekintően és nyugodtan az utakon!!! A román horda frontátvonulása érkezik

    Az M1-es autópályán Budapest felé a szokottnál is nagyobb a forgalom. A határtól Mosonmagyaróvár környékéig, valamint Győr elkerülő szakaszán, majd Tatabánya térségében összefüggő a kocsisor, telítettek a sávok, helyenként lépésben halad a forgalom. Hegyeshalomtól az M5-ösig akár két órával is hosszabb lehet a menetidő.


    Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Szárliget és Óbarok között a 44-es kilométernél, két személyautó ütközött a belső sávban. A helyszínelésnek vége, de a kocsisor mintegy 10 kilométer.


    Az M0-ás autóút déli szektorában, az M5-ös autópálya felé több kilométeres a torlódás. Az 5-ös főúti csomóponttól az M5-ösig araszol a kocsisor, fél órával hosszabb a menetidő. Nehezíti a haladást, hogy az annahegyi pihenőnél egy utánfutós személyautó megpördült és elfoglalta a külső sávot.


    Az M5-ös autópályán Röszke irányába a 155-ös kilométernél 5 kilométeres a kocsisor.


    A magyar-román határszakaszon az M43-as autópályán Nagylaknál kilépő személyforgalomban 3 kilométeres a sor.


    A magyar-ukrán  határszakaszon a záhonyi határátkelő kilépő oldalán a várakozási idő a személyautóknak 6-7, a teherforgalom 2-3 óra.